Хари Кейн: Фактът, че мога да спечеля Шампионска лига с Байерн на "Уембли" ме вълнува


Хари Кейн: Фактът, че мога да спечеля Шампионска лига с Байерн на "Уембли" ме вълнува
Снимка: Getty Images

873 0

Хари Кейн бе представен официално днес (13 август) на пресконференция с германските медии като футболист на Байерн Мюнхен, въпреки че дебютира с цветовете на тима вчера при загубата с 0:3 от РБ Лайпциг във финала за Суперкупата на Германия.

*Англичанинът запази имиджа си на джентълмен, който не прави противоречиви изказвания, той обясни защо е взел решението да дойде в Байерн, след като прекара дълго време в Тотнъм. 

"Винаги съм знаел, че ще бъде трудно решение. Бях в Тотнъм през 19 години от живота си. клубът е свързан с мен. Но все пак съм професионалист. Хората ще говорят за рекорда на Шиърър, но все още ми остава много футбол в кариерата ми, така че засега е важно за мен да достигна ново ниво с клуба, в който съм в момента", каза Кейн.

*Едно от основните желания на Хари Кейн е титлата в Шампионска лига, а финалът през 2024 е насрочен да се играе на емблематични "Уембли" в Лондон.

"Винаги съм искал да тествам границите си и да се подобря, да видя докъде мога да стигна. Исках да играя на най-високо ниво, в Шампионска лига, да се боря за титли всяка година. Идването в Байерн, един от най-големите клубове в света, ми дава тази възможност. Финалът е още далече, но фактът, че мога да спечеля Шампионска лига с Байерн на "Уембли" ме вълнува. Надявам се да успеем да го осъществим".

*Кейн дебютира за Байерн през второто полувреме в Суперкупата на Германия вчера, но изявата му не беше достатъчна, за да предотврати катастрофална загуба с 0:3 от Лайпциг и помоли феновете за търпение.

"Прекарах цялата си кариера в Англия и във Висшата лига, така че може да отнеме малко адаптация и свикване с новата лига. Ще играя срещу различни отбори. Знам, че хората очакват Байерн да спечели титлата всяка година, но мисля, че противниците стават все по-добри и става все по-трудно. Най-важното нещо за мен ще бъде да свикна и да се адаптирам. Ще вземам уроци по немски веднъж или два пъти седмично. Искам да се адаптирам възможно най-добре, а научаването на езика е важно, така че ще опитам", добави още 30-годишният британец.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хари Кейн си взе "довиждане", но не и "сбогом" с Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички