Байерн Мюнхен разбит от РБ Лайпциг за Суперкупата: Хари Кейн веднага дебютира, но видя как друг вкарва хеттрик


Байерн Мюнхен разбит от РБ Лайпциг за Суперкупата: Хари Кейн веднага дебютира, но видя как друг вкарва хеттрик
Снимка: Getty Images

3712 0

Германският гранд Байерн Мюнхен започна по кошмарен начин новия сезон. Баварците загубиха с класическото 0:3 във финала за Суперкупата на Германия. РБ Лайпциг заслужено се поздрави с трофея преди старта на новата кампания в Бундеслигата.

В големия герой за "биковете" се превърна Дани Олмо. Атакуващият футболист блесна с хеттрик, след като още през второто полувреме бе осигурил аванс от 2:0 за своя тим. В 68-ата минута пък оформи хеттрика си с гол от дузпа.

Първият му гол дойде след центриране от пряк свободен удар, при което се стигна до отбита топка, след която се оказа най-съобразителен, пращайки я директно в мрежата. При втория пък направи магичен финт в наказателното поле, успя да запази баланс и прати топката между краката на излезли да скъси дистанцията страж.

Макар и да не започна като титуляр, Хари Кейн се появи в 63-тата минута на мястото на Тел, за да запише първи минути с баварците, въпреки че днес трансферът му бе официално обявен. Друго ново попълнение Ким също записа официален дебют, след като на почивката замени Матайс де Лихт.

След по-малко от седмица Байерн Мюнхен започва и сезона в германската Бундеслига. Там първи съперник ще бъде Вердер Бремен (18.08). РБ Лайпциг пък открива кампанията с домакински двубой срещу Байер Леверкузен (19.08).

Очаквайте подробности!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички