Гладбах пречупи Айнтрахт и се доближи на 3 точки от върха в Бундеслигата


Гладбах пречупи Айнтрахт и се доближи на 3 точки от върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1232 0

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна ценна победа като гост на Айнтрахт Франкфурт с 3:1 в мач от 26-тия кръг на Първа Бундеслига. По този начин Гладбах затвърди третото си място в подреждането, доближавайки се на само три пункта от лидера Байерн Мюнхен, който утре гостува на Унион Берлин.

Двубоят стартира по най-добрия начин за гостите, които откриха още в първата минута чрез Аласан Плея. До края на полувремето Борусия вкара втори гол, с който се прибра с комфортна преднина на почивката. Попадението бе дело на 22-годишния Маркъс Тюрам.

През втората част Гладбах запази резултата, а в 72-рата минута стигна и до трети гол, след като Рами Бенсебаини реализира от дузпа. Реален отговор от Айнтрахт дойде едва в 81-вата минута, когато Андре Силва вкара почетен гол за домакините.

Това бе първи официален мач за двата отбора след повече от два месеца, като по-рано през деня се изиграха и още пет мача. Борусия Дортмунд разгроми Шалке с 4:0 в рурското дерби, докато РБ Лайпциг се "подхлъзна" в борбата за титлата след равенство с Фрайбург (всички резултати и голмайстори вижте тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички