Треньор от Бундеслигата пропуска първия мач заради... паста за зъби


Треньор от Бундеслигата пропуска първия мач заради... паста за зъби
Снимка: Getty Images/Guliver

1230 0

Заради подценяване на противоепидемичните мерки наставникът на Аугсбург Хайко Херлих няма да води тима си в първия мач от подновяването на сезона в Бундеслигата този уикенд. Според препоръките на здравните власти в Германия и ръководството на местната футболна лига, всички отбори трябва да се самоизолират в хотел преди даден мач. Херлих обаче е излязъл от хотела, в който е бил настанен тимът на Аугсбург преди мача с Волфсбург в събота, за да си купи паста за зъби, като по този начин е нарушил задължителната карантина.

"Направих грешка и излязох от хотела. Въпреки че спазих всички хигиенни мерки, както при напускането на хотела, така и навън, не мога да върна назад случилото се. В тази ситуацията се провалих в ролята си на модел за поведение на моя отбори на феновете. Заради тази грешка няма да водя тренировката в петък и няма да водя тима в мача в събота", заяви Херлих.

Треньорът на Аугсбург ще трябва да даде два поредни негативни теста за COVID-19, преди да може отново да се присъедини към отбора си. "Нямах паста за зъби и отидох до супермаркета", обясни Херлих, който бе назначен на поста на 10 март, броени дни преди преустановяването на Бундеслигата заради кризата с коронавируса. Двубоят с Волфсбург щеше да бъде дебют за Херлих начело на Аугсбург. А какви много важни решения бяха взети от клубовете преди подновяването на сезона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички