Обявиха официалната дата за финала на Купата на Германия


Обявиха официалната дата за финала на Купата на Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1442 0

Вече е ясна датата за финала за Купата на Германия. Двубоят е преместен за 4 юли, като сезонът може да бъде подновен в Трета Бундеслига и женската Бундеслига, съобщиха от Германската футболна асоциация (ДФБ).

Предвид рестарта на първите две дивизии на Германия на 16 май без публика след двумесечна пауза заради коронавируса, ДФБ сподели, че кампанията може да бъде рестартирана и в други турнири. И те обаче ще са пред празни трибуни заради забраната на правителството за всички големи обществени прояви и събития до най-рано 31 август. Полуфиналите за Купата на Германия между Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт, и Саарбрюкен – Байер Леверкузен, ще се играят на 9/10 юни.

ДФБ сподели, че здравният и безопасен план, развит съвместно с лигата за Бундеслигата, ще важи за всички надпревари. Рестарт на Трета Бундеслига ще бъде даден най-рано на 26-27 май, се казва в изявлението. „Точно заради това съм много уверен, че скоро властите ще ни осигурят позволение да продължим трета дивизия, женската Бундеслига и Купата на Германия, разбира се“, каза президентът на ДФБ Фриц Келер. А кога ще се поднови английската Висша лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички