Борусия Дортмунд размаза Шалке в Дербито на Рур


Борусия Дортмунд размаза Шалке в Дербито на Рур
Снимка: Getty Images/Guliver

4093 0

Отборът на Борусия Дортмунд спечели категорично домакинството си на Шалке 04 при подновяването на Бундеслигата. Играчите на Лусиен Фавър надиграха гостите от Гелзенкирхен на празния „Сигнал Идуна Парк“ с 4:0. Ерлинг Холанд, Торган Азар и Рафаел Герейро на два пъти бяха точки за успеха на домакините.

По този начин Борусия Дортмунд събира актив от 54 точки след 26 изиграни мача и заема второто място в Бундеслигата. "Жълто-черните" изостават на точка от шампиона Байерн, който утре гостува на Унион Берлин. Шалке остава на 6-тата позиция с 37 точки. А ето и всичко по-интересно от днешния двубой:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 3-тата минута Бенито Раман влиза в наказателното поле на Борусия Дортмунд, но извършва нарушение. В следващата атака Ерлинг Холанд излиза сам срещу вратаря на Шалке, но не успява да нанесе завършващ удар.

В първите 10 минути на Дербито на Рур няма особено чисти голови положения. В 11-тата минута съдията Денис Айтекин спря играта, след като се появиха съмнения за игра с ръка на играч на Шалке в собственото си наказателно поле. Дузпа обаче не бе отсъдена. В 15-тата минута Рафаел Герейро имаше шанс да обстрелва вратата на Шуберт, но ударът му бе блокиран.

В 22-рата минута Сердар извършва нарушение срещу Азар и Борусия Дортмунд печели пряк свободен удар. Ашраф Хакими стреля от фаула, но топката рикошира и излиза в ъглов удар. Малко след това топката достигна до Ерлинг Холанд, но норвежецът не успя да намери вратата на Шалке. В 27-мата минута Аканджи сбърка и Калиджури можеше да открие резултата за гостите, но Бюрки спаси. В 29-тата минута пада и първият гол в Дербито на Рур. След прекрасна атака от страна на играчите на Борусия Дортмунд Торган Азар намира Ерлинг Холанд, който вкарва своя 10-ти гол в Бундеслигата през този сезон - 1:0!

В 36-тата минута Ашраф Хакими направи чудесен пробив отдясно, след което подаде в наказателното поле, където бе Рафаел Герейро, но португалецът не успя да намери вратата на Шуберт. В самия край на първата част домакините правят резултата 2:0. Вратарят на Шалке Шуберт сбърка, при което Рафаел Герейро успя да се възползва и да вкара топката във вратата на "кралскосините" за втори път - 2:0! Така Борусия Дортмунд се прибира на почивка с два гола аванс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В самото начало на второто полувреме Борусия Дортмунд слага точка на спора. Ерлинг Холанд се пребори за една топка в центъра на терена, след което Юлиан Бранд нахлу и подаде на Торган Азар, който направи преднината на "жълто-черните" класическа 3:0!

В 55-тата минута Шалке опита да намали резултата чрез влезлия като резерва Бургщалер, но играчът на гостите на затрудни Бюрки. В 63-тата минута нещата придобиват размерите на разгром. Рафаел Герейро проби отлично през отбраната на Шалке, след което направи чудесно двойно подаване с Ерлинг Холанд и отбеляза втория си гол в срещата - 4:0!

В 75-тата минута Салиф Сане се опита да отблежи почетен  гол за Шалке 04, но ударът му с глава минава над вратата. В 78-мата минута най-накрая в игра се появява Джейдън Санчо, който заменя контузилия се Торган Азар. В 87-мата минута Лусиен Фавър решава да даде шанс за изява и на Марио Гьотце, който заменя Махмуд Дауд.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Пределно ясно е, че футболистите няма да се намират в най-доброто си техническо и физическо състояние. Предстои обче да се разбере кой най-бързо ще успее да си възвърне ритъма. Последният мач за Борусия беляза злополучното отпадане от ПСЖ в Шампионска лига. Въпреки това, "жълто-черните" се намират в 4 последователни успеха на домашната сцена, които ги изкачиха до 2-рото място - на 4 точки от лидера Байерн Мюнхен, и с една повече от 3-ия РБ Лайпциг. 

Нещата при Шалке 04 са на другия полюс и всичко около клуба се надяват голямото прекъсване да се отрази отрезвително на отбора. Той няма победа в последните цели 9 двубоя (1 от тях за Купата на Германия, но отборът продължи след дузпи), като в 8-те за първенство от тях, Шалке 04 има 4 загуби и 4 равенства. Поради слабата серия, отборът се намира на 6-ото място във временното класиране, но на цели 10 точки от 5-ия Байер Леверкузен, който бе в превъзходна форма преди сезонът да бъде прекъснат.

И 2-та тима имат своите проблеми с контузени играчи, като те са далеч по-сериозни при Борусия. За домакините ще отсъстват Марко Ройс, Емре Джан, Нико Шулц, Аксел Витсел и Дан-Аксел Загаду. За гостите няма да са на линия Озан Кабак, Бенжамен Стамбули и Маскарел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички