Борусия Дортмунд се развихри срещу член на топ 4 в Бундеслигата


Борусия Дортмунд се развихри срещу член на топ 4 в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

3011 0

Борусия Дортмунд разнебити Фрайбург в домакинството си от 19-ия кръг на Първа Бундеслига. "Жълто-черните" разбиха съперника с 5:1 и запазват някаква интрига в битката за титлата. Те се приближиха на 3 точки от лидера Байерн Мюнхен, който обаче е с мач по-малко.

Борусия успя да вкара 3 безответни гола на съперника до почивката и още два през втората част. Тома Мюние откри в 14-ата минута, след като скочи най-високо, за да срещне топката с глава след чудесно изпълнен корнер от Юлиан Брандт. Вторият гол, станал факт в 29-ата минута, беше почти идентичен - Брандт центрира от корнер, а Мюние надскочи защитата на Фрайбург и се разписа със страхотен удар с глава.

В добавеното време на първата част Ерлинг Холанд вкара своето дежурно попадение, след като бе намерен от Джуд Белингам и отправи страхотен изстрел към вратата на Ъпхоф, намерил целта.

Гостите успяха да намалят изоставането си в 61', когато обещаващ удар на Салай срещна тялото на вратаря и се върна към Ермедин Демирович в наказателното поле. Халфът не пропусна да се възползва от възможността - 1:3.

Четиринадесет минути по-късно обаче Холанд се разписа за втори път в мача и не остави надежди на съперника. Той нахлу в наказателното поле и отправи страхотен удар в горния ъгъл, след като се озова един срещу един с вратаря. Четири минути преди края на редовното време Махмуд Дауд оформи крайното 5:1. Това беше най-убедителната победа на "жълто-черните" в Бундеслигата този сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички