Ерата "Тухел" в Байерн Мюнхен започна: Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на футболистите


Ерата "Тухел" в Байерн Мюнхен започна: Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на футболистите
Снимка: Getty Images

2396 0

Байерн Мюнхен представи своя нов треньор Томас Тухел на специална пресконференция пред немските представители на медиите. 49-годишният специалист, който наследява на поста уволнения Юлиан Нагелсман, сподели, че отборът на баварците е готов да се бори на всички фронтове и е способен да спечели всеки един трофей.

Тухел възхвали клуба

"Истинска чест е да бъдеш поканен от Байерн. Вчера, когато подписвах договора си в клубния офис, видях, че това е нещо много специално тук. В ДНК-то на клуба е залегнало само да се печели, както и да се играе хубав футбол", каза Тухел.

"Настоящата група е една от най-талантливите в Европа, с която можеш да се бориш за всички трофеи и да ги спечелиш. Отборът притежава класата да се бори и за титлата в Премиър лийг. Нямам търпение да започна работа с тези футболисти".

Предизвикателството Байерн Мюнхен

"Отговорността е голяма. Освен това имам и лична причина да работя за Байерн, защото така съм по-близо до семейството си. Много са причините, заради които бързо казах "да". За мен това беше най-добрият избор".

"Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш колко важен е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света".

"Признавам, че случилото се сега беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина. Първото ми интервю с клуба беше във вторник вечер. Това колко голямо е предизвикателството беше водещото, което ме накара да приема офертата", каза още специалистът.

Предстоящите сблъсъци

"Нямаме кой знае колко време. Вероятно няма да видя националите преди петък. Благодарение на работата на Нагелсман все още има възможност да бъдат спечелени всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам идея какво да направя. Няма нужда от някакви големи промени по отношение на схемата на игра и тактиката".

"Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма как предизвикателството да бъде по-голямо от това да започна директно срещу Дортмунд. Това е най-големият мач в германския футбол. Заради изключителната серия на Борусия в момента и точковата разлика дербито минава в друго измерение", заяви Тухел.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Нагелсман разбрал, че е уволнен от Фабрицио Романо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички