Официално: Нагелсман е аут! Томас Тухел е новият треньор на Байерн Мюнхен!


Официално: Нагелсман е аут! Томас Тухел е новият треньор на Байерн Мюнхен!
Снимка: Getty Images

2468 0

Байерн Мюнхен официално се похвали със своя нов треньор. Очакваният развой на събитията в германския клуб вече е факт. Баварците обявиха поемането на поста от бившия наставник на Челси Томас Тухел.

Сделката е факт!

49-годишният специалист се завръща към своето поприще след кратко прекъсване. През миналата година той бе освободен от поста си при лондончани, където беше заменен от Греъм Потър. Сега обаче предизвикателството пред германеца изглежда дори още по-голямо.

Клубът информира, че решението Юлиян Нагелсман да бъде уволнен е взето от главния изпълнителен директор на баварците Оливер Кан, както и от спортния съветник Хасан Салихамиджич. Договорът на Тухел с Байерн е до 30-и юни 2025-а година, а първата тренировка с новия си отбор той ще проведе идният понеделник.

Какво постигна Тухел в Челси?

Начело на лондончани Томас Тухел се представи на изключително високо ниво. Именно това е причината част от феновете на тима все още да недоумяват раздялата с него. Под негово ръководство "сините" записаха 62 победи, 19 равенства и 18 загуби, печелейки Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

Какво постигна Нагелсман в Байерн?

Досегашните възпитаници на Юлиян Нагелсман в Байерн Мюнхен постигнаха 60 победи, 14 ремита и 10 поражения с него начело. Той може да се похвали с титлата, спечелена през миналия сезон, както и с две суперкупи на Германия.

Още преди сделката да бъде официално обявена, в Байерн приеха радушно Томас Тухел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички