Пълна каша в Мюнхен! Нагелсман разбрал за уволнението от... Фабрицио Романо!


Пълна каша в Мюнхен! Нагелсман разбрал за уволнението от... Фабрицио Романо!
Снимка: GettyImages

4674 0

Докато всички очакваха с интерес развръзката на битката между Италия и Англия, или пък колко гола ще вкара Роналдо в рекордната си вечер, най-голямото "шоу" определено беше далеч от футболния терен. 

Късно вечерта в четвъртък стана ясно, че Байерн Мюнхен се разделя с Юлиан Нагелсман, и то без каквито и да е индикации през последните седмици, че подобен ход е възможен в разгара на сезона. Нещо повече - баварците са готови с неговия заместник, който ще бъде Томас Тухел. Очаква се официалното потвърждение на изненадващия ход да се осъществи в петък. 

Грозно неуважение от Байерн към Нагелсман 

Само преди година и половина ръководството на германския хегемон плати умопомрачителните 25 милиона евро, за да привлече Нагелсман от РБ Лайпциг - рекордна сума, платена за треньор. 

Въпреки че отборът не се преставя на познатото ниво в Германия, Нагелсман има 5-годишен контракт с Байерн и не се очакваше негово уволнение. Нещо повече - самият треньор е в Австрия на кратка ски ваканция по време на почивните дни в клуба заради паузата за мачове на националните отбори. 

Нагелсман разбрал от медиите, че е уволнен

Върхът на решението в Байерн е фактът, че ръководството не е съобщило на Нагелсман за решението, като треньорът е разбрал от медиите за предстоящото си уволнение, пише "Билд", като информацията потвърждава и Фабрицио Романо. 

Каква е причината за уволнението? 

Изключително странно е решението на Байерн да се раздели с Нагелсман, и то по този начин - в късните часове по време на мачовете на национални отбори. 

Байерн не върви успешно в първенството (изостава с 2 точки от Борусия Дортмунд), но все още е фаворит както за триумф в Германия, така и за Купата на страната, и в Шампионска лига. Особено силно е представянето на тима в най-комерсиалния клубен турнир, където ФК Холивуд е с 8 победи от 8 мача, и то срещу отбори като Интер, Барселона и ПСЖ (две победи на осминафиналите). 

Една от най-популярните версии, поне в Германия, към момента гласи, че ръководството на Байерн е действало бързо, за да може да вземе Томас Тухел. Причината за това пък е фактът, че той беше фаворит да наследи Карло Анчелоти в Реал Мадрид през лятото. 

Договорът на Тухел ще е за 2 години и половина, а повече информация около причините за уволнението на Нагелсман се очаква в следващите дни. 

От последните минути: Фабрицио Романо обяви, че има вътрешни конфликти в Байерн заради треньора, като част от ръководството и част от играчите не са съгласни с методите на работа на Нагелсман. Самото решение пък е взето в последните 48 часа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички