Една легенда на 44: Джанлуиджи Буфон говори за бъдещето си и спомена Майкъл Джордан


Една легенда на 44: Джанлуиджи Буфон говори за бъдещето си и спомена Майкъл Джордан
Снимка: Getty Images

2951 0

На днешния 28 януари легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон навършва 44 години. В интервю пред "Gazzetta dello Sport" настоящият страж на Парма говори открито за актуалните трансферни спекулации около "старата госпожа", свързани с Душан Влахович и Пауло Дибала

"Иконата" на Ювентус и Италия призна и че не таи надежди да участва на Мондиала в Катар и коментира завръщането на Марио Балотели в националния отбор. За финал Буфон даде пример с великия баскетболист Майкъл Джордан, говорейки за това кога ще прекрати кариерата си:

"Влахович е най-добрият млад играч в света заедно с Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. При него обаче има нещо различно. Той е еволюирал нападател, като е физически силен и динамичен. Какво бих направил, ако бях на мястото на Дибала? Бих останал в Ювентус дори за по-малко пари, но само ако се чувствам цене́н. Ако бях Ювентус, щях да се развълнувам от атакуващото дуо Влахович – Дибала", започна рожденика.

"Не, вече нямам надежди да участвам на Мондиал 2022. Винаги съм използвал Световното първенство като оправдание за тези, които се чудеха дали ще продължа да играя. Истината е, че продължавам, защото правя неща, които другите не правят. Въпреки това динамиката ме кара да разбера, че е невъзможно да участвам на турнира в Катар. Всичко е наред, трябва да уважа избора на разумен човек като Роберто Манчини".

"С него сме си говорили само преди три години, но той трябва да отсее най-подходящите играчи, също така за да запази колектива. Ние имаме силни вратари. Връщането на Марио Балотели е коварно, но трябва да имаме вяра в Манчини. В решението му има логика. Не знам дали е вярно или грешно, но то има логика".

"Бъдещето ми в Парма? Нека видим как отборът и аз ще завършим сезона. Чувствам отговорността да представям хората в Парма, които ми предоставят своята безусловна любов. Ако Италия не се класира за Мондиала, може да играя на следващия. Не бих се изненадал, ако съм във форма и на 48 години. Майкъл Джордан не отписа възможността да играе до 50 години и аз го разбирам. В крайна сметка ние говорим на терена", каза за финал Джиджи Буфон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички