Байерн Мюнхен пак се развилня в Бундеслигата, а Борусия Дортмунд се отпуши без Ерлинг Холанд


Байерн Мюнхен пак се развилня в Бундеслигата, а Борусия Дортмунд се отпуши без Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

1254 0

Четири мача се изиграха от немската Бундеслига с начален час 16:30 българско време - Байерн Мюнхен продължи да мачка в първенството, а Борусия Дортмунд записа ценен успех като гост без Ерлинг Холанд в състава си!

Байерн Мюнхен 4:0 Хофенхайм

Осем минути бяха нужни на баварците, за да поведат в резултата, но попадението на Серж Гнабри бе отменено с ВАР заради нарушение в хода на атаката. Все пак, десетина минути по-късно, нападателят отново прати топката във вратата на Хофе и този път грешка нямаше - 1:0 за Байерн. Половин час след началото на срещата Роберт Левандовски вкара дежурния си гол, увеличавайки преднината на своя тим.

В 82-ата минута Чупо-Мотинг бе на точното място в точния момент след рикошет и покачи резултата на 3:0! Малко след това попадение на Толисо бе отменено правилно заради засада. Четири минути преди края на срещата Кингсли Коман оформи крайното 4:0!

Арминия Билефелд 1:3 Борусия Дортмунд

В предишните си мачове без норвежката си звезда, "жълто-черните" не се справиха подобаващо, но днес нямаха проблеми при гостуването си на Арминия. В 31-ата минута Емре Джан изведе Борусия напред в резултата с точно изпълнена дузпа. В края на първото полувреме Матс Хумелс покачи на 2:0 и направи авансът на своя отбор по-комфортен.

В 73-ата минута Белингам окончателно уби интригата с трети гол във вратата на домакините. В последните минути на редовното време Арминия върна едно попадение чрез Фабиан Клос, който се разписа от бялата точка!

*Байерн Мюнхен продължава да е лидер в Германия с 22 точки, докато Борусия Дортмунд е на второ място с една по-малко!

Резултати в другите два мача:

Волфсбург 0:2 Фрайбург

РБ Лайпциг 4:1 Борусия Мьонхенгладбах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички