Байер Леверкузен спря похода на РБ Лайпциг в Бундеслигата


Байер Леверкузен спря похода на РБ Лайпциг в Бундеслигата
Снимка: Gulliver/GettyImages

1082 0

Един от основните фаворити за титлата в Германия - Ред Бул Лайпциг, "стъпи накриво" срещу Байер Леверкузен и допусна да изостане на три точки от лидера в подреждането Байерн Мюнхен. "Червените бикове" не успяха да победят "аспирините" като домакини след равенство 1:1 в мач от 24-тия кръг на Бундеслигата.

В средата на полувремето Леверкузен успя да поведе в резултата на "Ред Бул Арена" след гол на Леон Бейли. Само три минути по-късно обаче домакините успяха да изравнят чрез Патрик Шик. В играта на "биковете" се забеляза известна умора, която позволи на Байер да създава опасности пред домакинската врата, които можеха да доведат и до крайния успех.

Лукас Аларио и Кай Хавертц бяха сред играчите на Леверкузен, които изпуснаха великолепни положения за гол, останали сами срещу вратаря на Ред Бул. В крайна сметка Лайпциг взе точка, която може да се приеме и за положителен резултат с оглед на предложеното на терена.

РБ Лайпциг остава на второ място с 49 точки - с три по-малко от лидера Байерн и с една повече от третия Борусия Дортмунд. Байер Леверкузен пък е на пето място с 44 пункта - на две зад четвъртия Борусия Мьонхенгладбах и с цели осем пред следващия в подреждането Шалке.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички