Байерн Мюнхен изпусна да бие с двуцифрен резултат в Първа Бундеслига


Байерн Мюнхен изпусна да бие с двуцифрен резултат в Първа Бундеслига
Снимка: Guliver/GettyImages

2218 0

Едва ли някой отбор може да загуби с 0:6 и да е доволен от подобен резултат, но подобно нещо стана за Хофенхайм, след като скромният германски тим с големи амбиции беше прегазен от Байерн Мюнхен на собствения си стадион. Играчите на Шрьодер обаче могат да бъдат поне малко доволни, че ФК Холивуд не им отбеляза 10 или повече голове, след като баварците изнесоха истински рецитал по атакуващ футбол. 

Още до 10-ата минута резултатът беше 2:0 за Байерн, след като Серж Гнабри се възползва от чудесно подаване на Томас Мюлер още във 2', а в 7' Кимих с удар от границата на наказателното поле удвои в полза на мюнхенци. В 15' Зъркзии, който замени контузения Роберт Левандовски, се разписа за пореден мач, в който му е гласувано доверие - 3:0 в 15'. 

Трябваше да минат "цели" 18 минути преди 4-ия гол в мача, като след куп пропуски Коутиньо най-накрая се разписа, след като ударът му се отби в крака на защитник и прехвърли вратаря - 4:0. В 47' отново бразилецът се разписа, но този път се възползва от прекрасно центриране на Мюлер пред малкия пеналт - 5:0. В 61' пък Толисо изведе Горецка сам срещу вратаря и бившият халф на Шалке не пропусна да се разпише - 6:0. 

До този момент в мача Байерн вече имаше над 20 удара в мача и можеше вече да е отбелязал 10 гола. Интересното обаче тепърва предстоеше, след като заради обидни плакати от страна на феновете на гостите срещу собственика на Хофе мачът беше прекратяван на два пъти, а в последните 15 минути играчите на двата отбора единствено разиграваха топката в центъра на терена, и то помежду си, без да отправят нито един удар в заключителните акорди на срещата .

С успеха си Байерн събра 52 точки и излезе начело с 4 точки повече от РБ Лайпциг, който е с мач по-малко на този етап. Борусия (Дортмунд) е 3-и с 48 точки. Хофе е на 8-о място с 34 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички