Борусия Дортмунд не прости на Вердер, РБ Лайпциг разгроми Шалке


Борусия Дортмунд не прости на Вердер, РБ Лайпциг разгроми Шалке
Снимка: Getty Images/Guliver

1997 0

5Отборите на Борусия Дортмунд и Ред Бул Лайпциг продължават да трупат победи, които да ги държат в непосредствена близост до лидера в подреждането Байерн Мюнхен. Двата тима постигнаха победи над Вердер Бремен и Шалке, за да се доближат до основния си конкурент за титлата в Германия.

"Жълто-черните" успяха да победят Вердер с 0:2 като гост, след като и двете попадения паднаха през второто полувреме на срещата. В 52-рата минута Загаду откри резултата след центриране от корнер и асистенция на Джейдън Санчо. В средата на частта Ерлинг Холанд вкара редовния си гол, за да оформи победата на отбора си.

РБ Лайпциг пък бе дори по-категоричен, надигравайки Шалке с разгромното 0:5 като гост. Още в първата минута на мача Забицер откри за Лайпциг, а през втората част по един гол добавиха и Вернер, Халстенберг, Анхелино и Форсберг.

След трудната победа срещу последния, Байерн остава лидер в Бундеслигата с актив от 49 точки - с една повече от втория РБ Лайпциг и с четири пункта пред Борусия Дортмунд. Във вторник баварците ще се изправят срещу Челси в Шампионска лига, докато Лайпциг и Дортмунд играят чак през уикенда - съответно срещу Байер Леверкузен и Фрайбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички