Ливърпул в напреднали преговори за един от топ реализаторите в Европа


Ливърпул в напреднали преговори за един от топ реализаторите в Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

8994 0

Ливърпул направи голяма крачка в опитите си да привлекат една от трансферните си цели за следващя сезон. Според италианския трансферен експерт Николо Шира мърсисайдци са предложили 58 милиона евро за голмайстора на РБ Лайпциг Тимо Вернер, с което са активирали освобождаващата му клауза.

„Червените“ са готови да предложат на 23-годишния нападател 5-годишен договор, като тепърва немският национал трябва да оформи личните си условия на „Анфилд“. Очаква се Вернер да взима по 8 милиона евро годишно.

Ливърпул трябва сериозно да подсили атаката си за следващия сезон, тъй като те ще бъдат без основните си източници на голове в лицето на Садио Мане и Мохамед Салах. Египтянинът вероятно ще пропусне старта на следващия сезон, след като има желание да участва на Олимпийските игри през лятото. Впоследствие двете звезди могат да пропуснат два месеца заради участието на Египет и Сенегал на Купата на африканските нации. А ето защо Ливърпул бърза с привличането на Вернер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички