Сан Марино с брилянтен отговор на гаврите на Томас Мюлер


Сан Марино с брилянтен отговор на гаврите на Томас Мюлер

2772 0

Томас Мюлер демонстрира неуважение към Сан Марино след края на световната квалификация, спечелена от Германия с 8:0. Звездата на Байерн заяви след мача, че такива двубои са безсмислени и се зачуди защо изобщо ги разрешават, след като най-много може да се стигне до контузия.

Пресаташето на националния отбор на Сан Марино Алан Гасперони излезе с великолепен отговор към надменния германец в социалната мрежа Фейсбук:

Скъпи Томас Мюлер, прав си.

Мачове като този в петък вечер са безсмислени. За теб.

Все пак, скъпи Томас, ти нямаше защо да идваш почти безплатно до Сан Марино в уикенд без Бундеслигата, в който можеше да прекараш време със съпругата си или пък да отидеш на събитие на някой спонсор.

Давам ти 10 причини защо мачът Сан Марино - Германия беше много полезен за футбола.

1 - На теб ти беше полезно да видиш, че дори срещу слаб отбор като нашия не можеш да вкараш гол. И не казвай, че не си бил ядосан, когато вратарят Симончини не ти даде да си сред голмайсторите.

2 - За шефовете ти беше полезно да си припомнят, че футболът не им принадлежи, а принадлежи на тези, които го обичат истински. Независимо дали ви харесва или не, ние също го обичаме.

3 - За нас беше полезно, защото показахме на стотици европейски журналисти, че все още има млади хора, които не се страхуват да преследват мечтите си.

4 - За нас беше полезно да видим, че германците не сте се променили. Историята не ви ли научи, че да си фаворит и победител не е едно и също?

5 - За нас беше полезно, че 200 деца имаха шанс да ви гледат на живо. Треньорите им ги карат да работят здраво и някой ден трудът им може да се отплати с нов мач срещу световните шампиони.

6 - За нашите федерации беше хубаво да попечелят малко от имиджови права, с парите от които не само ви компенсирахме финансово за щетите и досадните задължения, но също така за построяването на академия за деца. Нашата федерация специално ще построи игрище в малък град на име Акуавива. Ти самият можеше да го построиш с 6-месечна заплата, а ние ще го направим само след един 90-минутен мач. Не е зле, нали?

7 - За една страна с население колкото един сектор от стадиона ти "Алианц Арена" е хубаво да попадне в полезрението на световните медии поради хубава причина. Футболът винаги е хубава причина.

8 - За приятеля ти Серж Гнарби беше полезно да дебютира и да отбележи хеттрик, защото сега ще може да иска от Вердер нов договор и двойно по-голяма заплата.

9 - За хората в Сан Марино беше полезно да си припомнят, че имат национален отбор. И на теб ти се е случвало, когато загубиш - хората се събуждат и почват да те критикуват, нали така?

10 - За мен беше полезно да знам, че дори да носиш най-добрия екип на "Адидас", си оставаш дълбоко в себе си човек, който носи сандали с бели чорапи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички