Обвиниха Франц Бекенбауер във финансови измами


Обвиниха Франц Бекенбауер във финансови измами
Снимка: Getty Images/Guliver

2350 0

Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер бе обвинен във финансови измами от прокуратурата в Швейцария. Той е заподозрян, че е платил 6.7 милиона евро на катареца Мохамед Бин Хамам, бивш член на Изпълнителния комитет към ФИФА, преди Световното първенство през 2006 г.

Бившият президент на Байерн Мюнхен оглавяваше кандидатурата на Германия за първенството, която в крайна сметка спечели срещу Южна Африка в гласуване на 6 юли 2000 г. с 12 на 11 гласа. "Разследванията на прокуратурата разкриват, че през лятото на 2002 г. Франц Бекенбауер е приел от свое име и за своя сметка заем в размер на 10 млн. швейцарски франка (6.7 милиона евро) от бизнесмена Роберт Луи-Драйфус. Тази сума е била използвана за финансиране на различни плащания, извършени чрез швейцарска адвокатска кантора към катарска компания, принадлежаща на Мохамед Бин Хамам. Разследването не успя да установи за какво точно са били плащанията, тъй като катарските власти отказват да съдействат по случая", твърдят от прокуратурата.

Производството срещу Франц Бекенбауер ще продължи отделно, тъй като той не може да бъде разпитван заради здравословни проблеми. Швейцарската прокуратура повдигна обвинения за финансови измами на трима бивши високопоставени служители в германския футбол. Те са заподозрени в плащания, свързани със Световното първенство през 2006 г. Смята се, че парите са използвани за подкупи и купуване на гласове в полза на кандидатурата на Германия за форума през 2006 г. Четиримата отричат обвиненията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички