Легендарният финал между Борусия и Ювентус през 1997 (ВИДЕО)


Легендарният финал между Борусия и Ювентус през 1997 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

4460 0

Днес беше теглен жребият за Шампионска лига, като безспорно едно от най-интересните дербита противопоставя Борусия (Дортмунд) срещу Ювентус.

Както е известно, италианският шампион беше във втора урна на жребия и изтегли поносим съперник, като се има предвид слабата през настоящия сезон форма на "жълто-черните".

Двата отбора не са чужди един на друг и са се срещали няколко пъти в историята, но нито един двубой не е по-значим от финала в Мюнхен през 1997 година.

Тогава Борусия за пръв и засега единствен път става Европейски клубен шампион, като спечелва срещата с 3:1 пред родна публика.

Още до почивката два гола на легендата Ридле дават комфортен аванс на тима от Вестфален, но в 65' Алесандро Дел Пиеро вкара брилянтен гол с пета, който е един от най-атрактивните, вкарвани изобщо в Шампионска лига.

Това обаче не се оказва достатъчно, защото резервата Ларс Рикен секва подема на "бианконерите" и с гол в 71' решава финала в полза на Борусия.

Сега, италианският шампион има шанс за частичен реванш, а вие може да се насладите на емоциите, които предизвиква един от най-вълнуващите финали в Шампионска лига.

 


Borussia Dortmund v. Juventus 28.05... by Przemek_1991

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички