Познати съперници и убийствени дербита в 1/8-финалите на Шампионска лига


Познати съперници и убийствени дербита в 1/8-финалите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images / Guliver

3894 0

Днес в 13:00 часа беше теглен жребият за осминафиналите в най-комерсиалния клубен турнир Шампионска лига.

Читателите на Sportline.bg проследиха НА ЖИВО тегленето, което определи сблъсъците, които почват в средата на февруари.

Първият изтеглен отбор беше Пари Сент Жермен, който имаше много тежък жребий и в елиминациите ще играе срещу английския Челси.

Манчестър Сити, който се класира много трудно за тази фаза с инфарктни победи над Байерн и Рома, се падна с Барселона в повторение на миналогодишния осминафинал, когато Меси и компания продължиха напред.

Байер Леверкузен ще се срещне с шампиона на Испания Атлетико (Мадрид), който през миналата година игра финал в Шампионска лига.

Шампионът на Италия Ювентус също беше във втора урна и се падна срещу Борусия (Дортмунд) в повторение на финала от 1997.

Шалке 04, който едва-едва се класира за осминафиналите, отново изтегли най-тежкия жребий - Реал Мадрид. Двата отбора се срещнаха миналата година, когато германците паднаха с побщ резултат 9:2.

Шахтьор (Донецк) също нямаше късмет при жребия, като изтегли Байерн Мюнхен, докато отборът на Димитър Бербатов се завръща в Англия, за да играе срещу Арсенал, теглейки един от най-силните съперници във втора урна.

В последния осминафинал един срещу друг играят Порто - Базел.

В първите мачове отбори, завършили на второ място в груповата фаза, са домакини.

Както е известно, през миналата седмица приключи груповата фаза, като 16 отбора се класираха за осминафиналната фаза.

Най-много отбори успя да класира Германия, като всичките 4 представители на страната световен шампион продължиха към елиминациите.

3 от испанските тимове пък се представиха на отлично ниво, като Реал Мадрид, Барселона и Атлетико завършиха на първо място в своите групи.

Реал Мадрид дори направи ново уникално постижение, превръщайки се в първия отбор с пълен сбор от точки в два отделни сезона.

Байерн Мюнхен пък беше на 10 минути от същото постижение, но Агуеро вкара два гола за Сити в края и Манчестър стигна до 3:2 над баварците - победа, която впоследствие класира "гражданите" напред в турнира.

Ето и как са разпределени отборите по урни:

Победители: Атлетико, Барселона, Реал, Байерн, Монако, Борусия (Д), Челси, Порто

Подгласници: Ювентус, Базел, Леверкузен, Арсенал, Манчестър Сити, ПСЖ, Шалке, Шахтьор

Засега е сигурно, че отбори от една и съща страна не могат да се срещнат в осминафиналите. Същото важи и за отбори, които са играли един срещу друг в груповата фаза.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички