Ковач преди дербито с Борусия: Напълно спокоен съм


Ковач преди дербито с Борусия: Напълно спокоен съм
Снимка: Guliver/GettyImages

977 0

Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не чувства напрежение преди гостуването на Борусия Дортмунд в дербито на 11-ия кръг на Първа Бундеслига. "Баварците" изостават на четири точки от най-големия си съперник и ще търсят задължителен успех, който би ги доближил максимално до върха. Това обаче няма да е лека задача, защото "жълто-черните" са все още непобедени в Германия и показват изключителен футбол. Байерн, от своя страна, продължава да играе на приливи и отливи.

"Знам, че темата за напрежението е водеща в медиите, но, повярвайте ми, чувствам се напълно спокоен. Преди две години и половина играх с Айнтрахт мач за оцеляване в лигата. При загуба хора могат да си загубят работата - ето това е напрежение", отчете Ковач на пресконференция преди двубоя. Хърватският специалист допълни, че Байерн трябва да се представи на висота, за да спечели на "Вестфаленщадион".

"ВЪН ВЕТЕРАНИТЕ", СКЪПИ НОВИ И ОЩЕ ОТ ПЛАНА НА БАЙЕРН КАК ДА БОРИ КРИЗАТА

"В защита трябва да сме много компактни, защото те са силен и динамичен отбор. Не мисля, че имат много слабости. Трябва внимателно да се вгледа човек, за да ги забележи", завърши 47-годишният треньор.

Президентът на германския гранд Ули Хьонес даде индикации, че Ковач ще остане на поста си дори при загуба в Дортмунд и изпускане на титлата в Германия, което не изглежда вече толкова невероятно.

През миналия месец "баварците" свикаха спешна конференция, на която се очакваше Ковач да бъде уволнен, но вместо това се случи нещо изненадващо. Вижте какво стана тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички