Имейл, свързан с взривовете в Дортмунд, предупреждава за нова заплаха


Имейл, свързан с взривовете в Дортмунд, предупреждава за нова заплаха

1305 0

Имейл, с който се поема отговорността за нападението срещу Борусия Дортмунд, е получен в редакцията на берлински вестник.

Във вторник вечер преди мача от Шампионска лига между "жълто-черните" и "Монако" три взрива избухнаха в близост до автобуса, превозващ играчите на Томас Тухел към "Сигнал Идуна Парк". При взривовете пострада испанският защитник Март Бартра.

Анонимният имейл е получен във в.Tagesspiegel в четвъртък. В него се споменава Адолф Хитлер, изказват се оплаквания от мултикултурализма, и се отправя заплаха за ново нападение на 22 април, когато "ще се пролее червена кръв". На същия ден в Кьолн ще се състои демонстрация срещу партийната среща на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия", отбелязва изданието.

В момента документът се разглежда от прокуратурата в Карлсруе, съобщи говорителка на прокуратурата.

Отговорност за нападението вече поеха и леви екстремисти, но прокуратурата очевидно се съмнява в достоверността на твърденията им. Един човек, иракски гражданин, беше задържан във връзка с нападението, припомня ТАСС. Оказа се, че той е член на Ислямска държава, но вероятно няма отношение към нападението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички