8.5% понижение в приходите на немската Бундеслига - каква е причината?


8.5% понижение в приходите на немската Бундеслига - каква е причината?
Снимка: GettyImages

1019 0

Германската Бундеслига е регистрирала понижение в приходите в размер на 8.5% в рамките на сезон 2020/21, като причина за това е пандемията от Ковид-19, която се разрази в началото на 2020 година.

Големият спад (от 3.8 милиарда евро до 3.47 милиарда евро) се дължи най-вече на това, че клубовете играеха мачовете си пред празни трибуни. Ако година по-рано те са регистрирали обща печалба в размер на 520 милиона евро, 12 месеца по-късно това "перо" е донесло в касите им едва 22.4 милиона евро.

"През последните две години пандемията вече има драматично икономическо въздействие върху Бундеслигата. За съжаление, тя се отразява и на настоящия сезон, защото отново трибуните често трябваше да остават празни", заяви Доната Хопфен, която е говорител на Изпълнителния комитет на Бундеслигата.

"Изправени сме пред безпрецедентна ситуация. Ерата на растеж като нещо, което трябва да се приема за даденост, изглежда приключи. Без съмнение това ще окаже огромно влияние върху развитието ни през следващите години", добави още тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички