Украинец се измъкна от Русия и започна тренировки с... Манчестър Сити (СНИМКА)


Украинец се измъкна от Русия и започна тренировки с... Манчестър Сити (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

2286 0

Украинският полузащитник Андрий Кравчук е успял не само да напусне Русия и тима на Торпедо Москва, но и да си намери нов клуб и то какъв!

23-годишният халф е акостирал на Острова, търсейки си нова 'работа', а в крайна сметка се е озовал в гранда Манчестър Сити, който в момента е лидер в английската Висша лига.

Кравчук вече тренира с първия състав на Хосеп Гуардиола, а със сигурност този 'трансфер' e станал със съдействието на защитника на "гражданите" Олександър Зинченко, който също е украинец, а преди години двамата играеха заедно в Шахтьор Донецк.

"Напускането на Торпедо Москва беше единственото правилно решение. Не ми беше удобно. Хората в Украйна нямаше да ме разберат, ако продължа да играя в Русия. Не мога да повярвам, че това се случи в 21-ви век в сърцето на Европа. Не мога да опиша чувствата си в момента... Толкова съм благодарен на Манчестър Сити за предоставената възможност да тренирам с тях. И благодаря на Олександър Зинченко за топлото посрещане", заяви Андрий Кравчук, който през настоящия сезон 2021/22 се е отчел с 19 мача и 3 асистенции за Торпедо Москва.

*Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в раздела на SPORTLIVE.BG (посетете оранжевата връзка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички