Лапорта навива Левандовски за Барселона, трансферът изглежда сигурен


Лапорта навива Левандовски за Барселона, трансферът изглежда сигурен

1692 0

Робърт Левандовски желае да подпише с Барселона, който има готова оферта за нападателя, съобщават източници. Действащият двукратен носител на FIFA The Best ще бъде свободен агент от юни 2023 г., което принуждава настоящият му клуб Байерн Мюнхен да го продаде преди следващия сезон, за да не загуби втория си голмайстор за всички времена като свободен агент.

Според изданието Sport, каталунците ще предложат четиригодишен договор на полския национал до 2026 г., тъй като вярват, че суперзвездата има още много какво да покаже, въпреки че вече е на 33 години. Приближени до Барселона не смятат, че постигането на споразумение с кандидата за Златната топка ще бъде проблем, като се има предвид силната връзка на президента Жоан Лапорта с агента на играча Пини Захиви - който представлява Левандовски от 2018 г., когато полякът напусна човека, отвел го в немския футбол, Цезари Кучарски, през 2010 г.

След като нападателят напусна Лех Познан в началото на последното десетилетие, футболистът е на немска земя от 12 години и затова се твърди, че полякът копнее за смяна на обстановката. Освен че каталунците могат да предложат тази промяна, ако звездата парафира с “лос кулес” това може да е последният му отбор и да влезе в историята като един от футболистите, възкрасили падналия гигант с помощта на каталунската легенда – Шави, който прави всичко по силите си да върне отбора на познатата висота.

"Блаугранас" може би ще се откажат от големия талант Ерлинг Холанд, като ще се опитат да запълнят празнотата, оставена от Лионел Меси, с полския национал. Въпреки отличното представяне на Пиер-Емерик Обамеянг, откакто се присъедини от Арсенал през последния трансферен прозорец, специалистите смятат, че привличането на Левандовски е много по-привлекателно за глобалния имидж на тима и неговите спонсори.

Полската звезда реализира 339 гола в 366 мача, като това е достатъчен довод защо Байерн Мюнхен държат да запазят своя играч. А ето кой е играчът, привлякъл вниманието на Байерн и Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички