Клубният футбол се завръща с пълна сила - 13 мача от уикенда (2-3 април), които не бива да пропускате


Клубният футбол се завръща с пълна сила - 13 мача от уикенда (2-3 април), които не бива да пропускате
Снимка: Getty Images

1405 0

Макар и кратка, често се случва паузата в клубния футбол заради мачовете на националните отбори да се усеща като доста дълга и тягостна от милиони запалянковци по света. Е, след като научихме имената на 29 от общо 32 тима, които ще участват на Световното първенство в Катар, време е да завърнем към случващото се в английската Висша лига, немската Бундеслига, италианската Серия А, испанската Ла Лига, френската Лига 1 и, разбира се, към българската Първа лига!

Интригата за първото място в отделните първенства все още е жива, къде повече, къде по-малко, с изключение на тази във Франция, където ПСЖ има преднина от 12 точки пред втория Олимпик Марсилия. През идния уикенд (2-3 април) ще бъдат изиграни редица мачове, които могат да наклонят "везните" в една или друга посока, а SPORTLIVE Ви представя списък с 13 от най-интересните сблъсъци, които ни очакват до края на седмицата:

Висша лига

2 април (14:30 ч.) Ливърпул - Уотфорд

2 април (17:00 ч.) Бърнли - Манчестър Сити

2 април (19:30 ч.) Манчестър Юнайтед - Лестър

*Тимовете на Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп продължават битката за титлата на Острова, но тя вече е особено ожесточена, след като разликата бе стопена до само една точка и всеки следващ мач за "сини" и "червени" ще бъде като финал. Манчестър Юнайтед пък трябва да покаже, че все още не се е отказал от борбата за Топ 4 и място в Шампионска лига през сезон 2022/23. Футболистите на Ралф Рангник изостават на четири точки от третия Арсенал, имат мач повече от него и нямат право на повече грешни стъпки!

Бундеслига

2 април (16:30 ч.) Фрайбург - Байерн Мюнхен

2 април (19:30 ч.) Борусия Дортмунд - РБ Лайпциг

*Разликата между лидера Байерн и втория Борусия е шест точки, а до края на първенството остават 7 кръга. Баварците ще имат трудна задача при визитата си на петия в класирането Фрайбург, който се слави с много добра защита, докато "жълто-черните" ще се опитат да сразят у дома си четвъртия Лайпциг, който пък се бори за оставането си в Топ 4...

Серия А

3 април (16:00 ч.) Аталанта - Наполи

3 април (21:45 ч.) Ювентус - Интер

*Борбата за Скудетото е с четири "коня", а най-малко един от тях, може би, ще изостане сериозно от състезанието след този 31-и кръг на Ботуша. Милан е лидер с 66 точки, следван от Наполи с 63, Интер с 60 (но и мач по-малко) и Ювентус с 59!

Ла Лига

2 април (19:30 ч.) Селта - Реал Мадрид

3 април (22:00 ч.) Барселона - Севиля

*До съвсем скоро дори най-запалените фенове на Барса бяха отписали шанса за титла, но след категоричната победа с 4:0 в Ел Класико, дори най-големите песимисти сред тях започнаха отново да таят надежди... Реал е лидер с 66 пункта, на второ място е Севиля с 57, а на трето е Барселона с 54, но и един мач по-малко на сметката си от тези два отбора. Ще бъде изключително любопитно да видим как футболистите на Карло Анчелоти ще реагират на поражението в голямото дерби на Испания, а също и дали тези на Шави Ернандес ще бъдат успешни срещу най-добрата защита в Ла Лига (Севиля е допуснал едва 19 гола в 29 мача).

Лига 1

3 април (21:45 ч.) ПСЖ - Лориан

*Разбира се, трябва да се случи някакво чудо, което да попречи на парижани да грабнат титлата, но е важно да се отбележи, че те загубиха последната си среща на местна "почва" - 0:3 от Монако. Дали "Парк де Пренс" отново ще освирква Лионел Меси и Неймар - предстои да разберем...

Първа лига

2 април (20:00 ч.) ЦСКА - Берое

3 април (17:30 ч.) Пирин Благоевград - Левски

3 април (20:00 ч.) Лудогорец - Ботев Пловдив

*Настроението на стадион "Българска армия" е помрачено, след като тимът вече изостава на девет точки от върха, но намиращият се на него Лудогорец ще има трудна задача у дома си срещу Ботев Пловдив. Една победа срещу Берое на Петър Хубчев би вдъхнала допълнителна увереност в състава на Стойчо Младенов, а не трябва да забравяме, че те имат нужда от такава, тъй като скоро ще се изправят срещу Славия в 1/2-финалите за Купата на България. Отборът на Станимир Стоилов пък продължава да се бори за възможно най-предно класиране през сезон 2021/22, а третото място на "канарчетата" е на 7 точки разстояние! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички