Безличен ПСЖ оцеля след потресаващ мач с Реймс и остана на върха


Безличен ПСЖ оцеля след потресаващ мач с Реймс и остана на върха
Снимка: Getty Images

4411 0

ПСЖ по всяка вероятност изигра един от най-слабите си мачове от началото на сезона в Лига 1 при визитата си на Реймс. Двата тима завършиха при нулево равенство, а шампионите трудно създаваха опасни положения, като през част от срещата самите те бяха подложени под сериозен натиск.

Те обаче останаха на върха във временното класиране, след като прекият им съперник - Марсилия, загуби домакинството си на Аячо с 1:2 и остана с 23 т. От своя страна, ПСЖ събра актив от 26 точки, докато домакините от Реймс едва сега се измъкнаха от зоната на изпадащите с осем точки, което може да бъде показателно за нивото на трудност в двубоя. 

За гостите обаче липсваше всякаква идея и опитите за опасни положения бяха претъпени поради липсата на креативност. Възпитаниците на Галтие създадоха по една чиста ситуация през двете полувремена, изпуснати от Мбапе и Неймар. Първо французинът стреля в тялото на стража след 30-тата минута, докато бразилецът го направи едва в 67-мата минута.

Още преди почивката гостите останаха с човек по-малко, след като Рамос си изкара 28-мия червен картон в кариерата. Повече за изцепката на испанеца - прочете ТУК!

В края на срещата двата тима си размениха по няколко опасни нарушения, които напрегнаха ситуацията, а в центъра на събитията за парижани бяха големите звезди - Неймар, Мбапе и Хакими, появил се в 88-мата минута като резерва, но получил реална възможност да не доиграе срещата заради грубото му отношение.

Първо полувреме:

Срещата започна без напрежение и голям натиск към една от двете врати, но очаквано гостите бяха по-настоятелни. Първото опасно положение дойде в 12-тата минута, когато Руис отправи удар от дистанция, но Диуф парира успешно и запази ремито. 

Домакините създадоха огледално положение и стреляха от далечина след 20-тата минута, но Донарума дори не успя да пипне топката, която профуча над напречния стълб.

Ситуацията в срещата ескалира, когато таймерът мина половин час. Първо пред вратата на Диуф Мбапе не успя да завърши чиста ситуация, като в последствие топката се озова в Мукиеле, отравил ужасно неточен удар. Противникът обаче отговори с чудесно положение и само поредната чудесна намеса на Донарума спаси парижани.

Сериозен удар получиха шампионите в 41-вата минута, след като Серхио Рамос видя два жълти картона в рамките на секунди! Повече за ситуацията - ТУК!

Второ полувреме:

Малко след почивката в игра бе пуснат Неймар, на който се разчиташе, че може да промени радикално случващото се на терена. Той първо опита изпълнението на статично положение, което не промени по никакъв случай развитието на срещата.

В 67-мата минута пропиля най-чистата ситуация в двубоя, след като бразилецът остана очи в очи с Диуф, като опита да стреля в близкия ъгъл, но кълбото профуча на сантиметри от левия стълб.

Двата тима продължиха да си разменят положения, но нито едно не бе достатъчно успешно, за да се превърне в победно попадение. Домакините обаче имаха чудесна възможност след 80-тата минута при разбъркване от корнер, но и тогава не се стигна до гол. 

В последните секунди от редовното време пък се стигна до сериозно спречкване около наказателното поле на домакините, след фаул срещу Неймар. 

Стартови състави:

Реймс: Диуф, Абделхамид, Гравилон, Локо, Агбаду, Зенели, Матусива, Мунетси, Лопи, Флипс, Балогън

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Бернат, Рамос, Марикньос, Руис, Верати, Данило, Солер, Сарабия, Мбапе

Преди мача:

Парижани не успяха да победят при визитата си на Бенфика през седмицата, когато двата тима се изправиха в Шампионска лига, но днес ще се опитат да се върнат на победния път.

За това обаче няма да може да помогне Лео Меси, който остава извън сметките на Галтие поради контузия от мача в Португалия, в който той отново вкара. Подобна е и ситуацията с Мбапе, който заболя, но той може и да влезе от пейката. Парижани имат реален шанс да продължат доброто си представяне, което означава да са на първа позиция и след този кръг.

Домакините се намират в зоната на изпадащите - на 17-а позиция със 7 точки от 9 срещи, а освен това имат и четирима контузени. Парижани нямат грешка в последните 5 двубои между двата тима, като вкарват между 2 и 4 гола във всяка среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички