ВИДЕО: Миг на брилянтност от Димитър Бербатов стана гол на века!


ВИДЕО: Миг на брилянтност от Димитър Бербатов стана гол на века!
Снимка: Guliver/GettyImages

24208 0

Българската футболна легенда Димитър Бербатов има изключителни моменти на терена в изумителната си кариера, но един от най-гениалните и в същото време небрежни моменти беше с фланелката на Монако през 2014 година. Тогава той се разписа срещу Ница, а днес това попадение беше обявено за гол на века на "монегаските". 

В допитване до феновете на отбора от страна на официалния сайт на клуба изпълнението на Бербатов получи цели 45% от гласовете и изпревари 99 други исторически голове на играчи на Монако. Интересен факт е, че и на второ място попадна попадение срещу Ница - това на Давид Жилиоти със задна ножица през сезон 2004/05. 

Едва ли феновете на Монако някога ще забравят магията на Берба в този момент. Той овладя марково в наказателното поле, а след това просто чукна топката и тя прехвърли Оспина и влетя неспасяемо във вратата на Ница. В материала на официалния сайт се споменава, че Митко е изкарал едва година и половина в отбора, но е оставил транйна следа с класата и магията, които е демонстрирал в Лига 1. 

Безспорно българинът се представи изумително във Франция, но безспорно най-красивият гол на Бербатов е задната ножица срещу Ливърпул (вижте я тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички