ВИДЕО: Бербатов се отказа от футбола, а точно преди 9 години собственоръчно отказа Ливърпул


ВИДЕО: Бербатов се отказа от футбола, а точно преди 9 години собственоръчно отказа Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

19469 0

Големият български нападател Димитър Бербатов официално се отказа от активната си футболна кариера. След година извън терените, голмайстор №1 в историята на националния отбор на България очаквано "окачи бутоните на стената", но избра много интересна дата, за да официализира своето отказване. 

19.09.2019 година може да остане в историята като деня, в който Берба спря с футбола, но точно преди 9 години магията му остана завинаги запечатана в историята на най-магнетичното футболно дерби на острова - Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул. 

Вълнуващата среща през септември ще бъде запомена като едно от най-ярките дербита между двата гиганта за последните 30-ина години, като "червените дяволи" спечелиха с 3:2 с легендарен хеттрик на Бербо. Нападателят откри резултата в 42-ата минута, а в 59-ата удвои с феноменална задна ножица. С два гола на Джерард мърсисайдци се върнаха в мача и, когато изглеждаше, че паритетът ще бъде запазен, Бербатов избухна 6 минути преди края на срещата, извиси се над всички и реализира за 3:2. 

"Брилянтна техника, късна драма, ожесточен сблъсък, историческо постижение. Главният виновник за всичко това е един футболист - Димитър Бербатов", написа преди няколко години английското издание "Daily Mail" в статия, в която геройството на Берба беше обявено за събитие №1 в историята на английския Висша лига.

Припомнете си легендарния мач между "червените дяволи" и мърсисайдци, който ще остане в историята като "хегемонията на Бербатов": 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички