Димитър Бербатов попадна в неочаквана, но престижна класация за изминалото десетилетие


Димитър Бербатов попадна в неочаквана, но престижна класация за изминалото десетилетие
Снимка: Getty Images / Guliver

4250 0

Едва ли има фенове на футбола и най-вече на Манчестър Юнайтед, които са забравили дузпата, която Димитър Бербатов пропусна срещу Евертън е полуфиналите за ФА къп през 2009 година.

Тогава пропускът на българина беше ключов за поражението, а начинът на изпълнение беше заклеймен като "безотговорен" от анализаторите на Острова. Интересното обаче е, че оттогава насам Берба не е изпускал повече дузпи. 

Легендарният български нападател попадна в престижна класация на най-резултатните "дузпаджии" за изминалото десетилетие, без да са направили пропуск от бялата точка. Оказва се, че Димитър Бербатов е изпълнил 10 дузпи, като е реализирал и 10-те си опита, което го оставя на 6-о място с равен брой попадения с Бенжамен Моуканджо, Луис Мюриел и Едер. 

№1 по този показател е Фабиньо, който беше титулярен изпълнител на 11-метрови наказателни удари за Монако, но  тази роля се пада на Мохамед Салах и Джеймс Милнър в състава на Ливърпул. Бразилецът е изпълнил и реализирал 17 дузпи. Кристиан Стуани е под №2 в класацията с 16 точни попадения, следван от Макс Крузе с 14, Шави Прието с 12 и Яя Туре с 11. 

Наскоро пък стана ясно, че Берба е можел да играе за Манчестър Сити, вместо да премине на "Олд Трафорд". Идеята на "гражданите" е била да "финтират" градския си съперник и да убедят Бербатов да премине в Сити (любопитната история четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички