Историята за това как Манчестър Сити се опитали да "отвлекат" Бербатов от Юнайтед


Историята за това как Манчестър Сити се опитали да "отвлекат" Бербатов от Юнайтед
Снимка: Guliver/Getty Images

15229 0

Легендарният Димитър Бербатов може вече да не е действащ футболист, но беше един от най-големите трансфери в английската Висша лига някога, а дори повече от 10 години по-късно сделката, която го прати от Тотнъм в Манчестър Юнайтед, темата е все още актуална.

И дълго тиражираният слух, че Манчестър Сити е бил близо до привличането му по същото време получи своето потвърждение от бившия изпълнителен директор на "гражданите" Гари Кук. 

Както е известно, в края на летния трансферен прозорец през 2008 година "червените дяволи" склониха да платят исканите 38 милиона евро за българския нападател и буквално в последните минути преди затварянето на трансферния пазар Берба премина в легендарния английски клуб.

Точно по това време обаче и "гражданите" са опитали да атакуват голмайстор №1 в историята на националния отбор на България. И именно Бербатов е трябвало да бъде марковото попълнение на новия собственик на Манчестър Сити - шейх Мансур. Берба е бил информиран за офертата, но категорично е отказал да играе на "Етихад", тъй като мечтата му винаги е била свързана с трансфер на "Олд Трафорд". А "гражданите" са били отчаяни да го привлекат, потвърди Гари Куук пред "The Athletic". 

"Един от адвокатите на клуба беше и представител на Димитър Бербатов. Тогава си говорихме с него и го попитах колко големи са шансовете на Митко да подпише с Юнайтед. Оказа се, че Бербатов вече бе на самолет към Манчестър и Алекс Фъргюсън отиде лично до летището, за да го вземе", сподели Кук пред медията. 

"Неслучайно сър Алекс е бил на летището специално заради Бербатов - за да го държи настрана от всеки, който се опита да го отмъкне от Юнайтед. Ако можехме, буквално щяхме да го отвлечем. Вярвахме, че ако го вкараме в стая с нашия екип, Бербатов щеше да премине в Сити", отсече Кук. 

Сагата с преминаването на българина на "Олд Трафорд" беше една от най-следените и драматични през лятото на 2008 година. Звездата на "шпорите" се беше разминал вече веднъж с трансфер в Манчестър Юнайтед и изглеждаше, че и през онова лято това ще се повтори, след като Даниел Леви категорично отказваше да пусне нападателя, но в крайна сметка "червените дяволи" покриха сумата, която от Тотнъм искаха, след като стана ясно, че голмайсторът ще откаже всяка оферта за нов контракт от лондонския тим. 

Цялата история зад трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед четете в тази статия на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички