Бербатов: Рашфорд трябва да кресне на съотборниците си: Ма**а му, дай ми топката!"


Бербатов: Рашфорд трябва да кресне на съотборниците си: Ма**а му, дай ми топката!"
Снимка: Instagram

4478 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разкритикува играта на своя бивш отбор в дербито срещу Манчестър Сити. Той отличи единствено нападателя Маркъс Рашфорд, който вкара и единствения гол за "червените дяволи" при 1:3. Българинът даде няколко съвета на английския национал, който е само на 22 години, но вече мина границата от 200 мача за английския гранд. Рашфорд има 17 гола дотук през сезона и Бербатов иска от него да бъде в по-голяма степен лидер.

"Срещу Сити Рашфорд вкара още един страхотен гол след наистина бърза контраатака. Юнайтед има няколко много бързи играчи и не се възползва от това. Единственият проблем понякога е, че бързите играчи искат топката в краката си и не използват пространството пред себе си, но когато се опитват да използват пространството и да направят нахлуване, играчите от полузащитата не ги виждат и не им дават топката. Ако съм бърз като Рашфорд и направя три нахлувания, но никой не ме види или не ми даде топката, на четвъртия пробив бих изгубил енергията си. Всичко това е психология", коментира Бербатов пред "Betfair".

"Когато аз играех, сър Алекс щеше да каже: "Дай топката на Берба, а когато му я дадеш, не спирай, бягай, защото той ще те намери". Трябва да познавате своите съотборници, кой ще ви подаде топката и кой ще направи нахлуването. Това са малки подробности, но те са най-важните. Рашфорд трябва да бъде строг със съотборниците си, ако трябва, да има спор на терена, или да им извика: "Ма**а му, дай ми топката", да го направи. Няма значение, трябва да покажеш характер и деа имаш воля за победа. Спорете или се сбийте, няма значение, ако всичко е с цел да спечелиш мача, просто го направи, по дяволите", допълни българската екс звезда. А каква прогноза по-рано той направи за нападателя вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички