В ПСЖ получиха категорично нареждане по случая с Лионел Меси


В ПСЖ получиха категорично нареждане по случая с Лионел Меси
Снимка: GettyImages

5561 0

Критиките към играта на Лионел Меси с екипа на ПСЖ, а и към цялостното му отношение към клуба, продължават с пълна сила. След редица слухове, че аржентинският ас не изпълнява заръките на треньорския щаб и обвинения, че само разхожда фланелката, през уикенда парижани паднаха с 0:2 от Рен у дома, а Ла Пулга беше изпратен с освирквания. 

Веднага след загубата се заговори за това, че Лео напуска със сигурност през лятото, като големият въпрос е в каква посока - САЩ, Саудитска Арабия (подобно на Роналдо) или завръщане в Барселона. 

Оказва се обаче, че в ПСЖ имат нов приоритет №1 - Меси да поднови договора си час по-скоро! 

Катарските собственици с ясна заръка към босовете в ПСЖ за Меси 

В Катар очевидно не се интересуват от слабите резултати през този сезон, както и от отношението на феновете към Меси. В понеделник Насер Ал-Хелайфи и Луис Кампос са получили точни и незабавни инструкции от собствениците на клуба - оставането на Лео в Париж е приоритет №1, пише Фернандо Поло - дългогодишен журналист на "Мундо Депортиво". 

От Доха са отправили ясно послание, че нямат никакво намерение да се разделят с Меси, независимо какво ще струва това на клуба. 

Защо се бави подновяването на контракта на Меси? 

Веднага след Световното първенство най-достоверната информация гласеше, че и Меси, и ПСЖ са готови с подновяването на договора и подписите са въпрос само на време. Ситуацията от тогава насам обаче е коренно различна. 

Според информация от Фабрицио Романо, аржентинецът е получил подобрена оферта от парижани, но все още не е подписал, защото не е получил необходимите уверения за това какъв ще бъде проектът в тима от следващия сезон, както и кой ще бъде треньор. Както е известно, Меси и Галтие не са в най-добрите възможни отношения. 

В същото време, въпреки че все още липсва официална оферта от Барселона, на "Камп Ноу" има раздвижване по темата и в клуба се надяват, че Меси може да направи триумфално завръщане през лятото на 2023 година. 

Третият най-вероятен вариант за бъдещето на Меси е да премине в САЩ, където има оферта от Дейвид Бекъм и Интер (Маями), включваща и собственост в клуба

Разбира се, сагата около това къде ще играе Ла Пулга през новия сезон не е единствената в европейския футбол. Повече информация както за Лео, така и за очакваните футболни сделки през лятото може да четете в специалната секция "Трансферна линия", посветена на трансферни новини и слухове в Sportlive.bg! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички