Треньорът на ПСЖ опита да оправдае Неймар, но и призна, че бразилецът е симулирал


Треньорът на ПСЖ опита да оправдае Неймар, но и призна, че бразилецът е симулирал
Снимка: Getty Images

1877 0

Старши треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, защити Неймар, който бе изгонен в мача срещу Страсбург в сряда вечер, но и призна, че бразилецът е симулирал и заслужено е получил втори жълт картон.

Късно снощи (28 декември) френският гранд надделя много трудно у дома си с 2:1, а победното попадение падна чак в 95-ата минута. Негов автор бе Килиан Мбапе, който се разписа от дузпа. 

Преди това, в 71-ата и при резултат 1:1, бразилската звезда удари съперник в лицето и получи жълт картон. Около минута по-късно се просна в наказателното поле с претенции за дузпа, но опитният арбитър Клеман Тюрпен не се впечатли и го санкционира за втори път, оставяйки ПСЖ с човек по-малко на терена.

"Страсбург е отбор, който играе добре и също така излъчва много сила и мощ. Имаше много единоборства в този мач. Съжалявам, че излишната агресия на някои футболисти не беше наказвана по-строго в определени моменти. Това породи малко раздразнение у Неймар", обясни Галтие след двубоя, а след това допълни:

"Доколкото видях от повторенията, това беше симулация и вторият жълт картон е заслужен. Но според мен показването на първия беше прекалено строго наказание за действията му, на фона на нарушенията, които бяха извършени срещу него преди това, а те не бяха "малки нарушения"".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Беше мисията на живота ни": Килиан Мбапе разкри какво е казал на Лео Меси след финала на Световното първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички