Без Меси и Неймар: 10 от ПСЖ се измъкнаха на косъм от резил срещу Страсбург (ВИДЕО)


Без Меси и Неймар: 10 от ПСЖ се измъкнаха на косъм от резил срещу Страсбург (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13896 0

ПСЖ победи драматично Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Двубоят на "Парк де Пренс" бе изключително изнервен, а отново в герой се превърна Килиан Мбапе с гол от дузпа в 96 минута.

Шампионите очаквано откриха резултата още в първите минути на срещата, след като Неймар центрира от пряк свободен удар, а капитанът Маркиньос засече топката с глава. След това обаче ПСЖ даде възможност на Страсбург да атакува и в началото на втората част гостите изравниха и отново в центъра бе Маркиньос, който си отбеляза нелеп автогол. 

Ситуацията на терена се изнерви доста, а Неймар бе изгонен за два жълти картона в 61' и 63' по много абсурден начин. Първият такъв бе даден за удар на съперник, а вторият заради комична симулация в опит да си изпроси наказателен удар. Така ПСЖ остана с 10 човека на терена. 

Герой за шампионите отново стана Килиан Мбапе в 96' на мача, след като бе отсъдена дузпа, а преди това отменен гол на Маркиньос. Определено настана объркване в щабовете и на двата тима, но в край на сметка французинът подпечата победата за ПСЖ. Видео от попаденията може да гледате по-долу:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите няколко минути нито един от двата тима не поема инициативата, като Норди Мулер от ПСЖ получи неприятно влизане и се наложи намесата на лекар. Отново той пропиля златна възможност в наказателното поле, стреляйки в гърба на съперник, след като вратата беше открита пред него. 

ГОЛ! В 14' ПСЖ получи правото да изпълни пряк свободен удар в ляво на наказателното поле, а Неймар прекрасно центрира точно на главата на освободилия се капитан - Маркиньос. 1:0 за шампионите! 

Video edited on Kapwing

В 19' на срещата домакините имаха претенции за нарушение в наказателното поле от страна на Джику срещу Неймар, но съдията не отсъди дузпа. Страсбург се опита да намери път към вратата на Донарума чрез центриране от страна на Белгард, но вратарят улови топката. В 30' отново гостите имаха перфектна възможност да изравнят, но италианския национал се превърна в герой, след като Гамейро прибра страхотно центриране в наказателното поле и пропусна. Ударът по земя бе отправен към средата на вратата. До края на полувремето определено "Льо Расинг" можеха да съжаляват повече за изпуснатите шансове, тъй като ПСЖ прие играта в собственото си поле и разчиташе главно на контрадействия. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! По-активната игра на Страсбург даде резултат в самото началото на втората част, а в герой се превърна Гамейро, който нахлу от дясно и опита центриране, но топката се отби от крака на Маркиньос и влезе във вратата на Донарума. В край на сметка попадението е отбелязано като автогол на капитана на ПСЖ.

Video edited on Kapwing

Неймар продължава да създава големи проблеми и  е най-фаулирания футболист на ПСЖ, дори се наложи влизането на медицински екип. След попадението домакините поеха владението на топката, но бразилския футболист остави тима си с човек по-малко след нелеп опит да си изпроси дузпа. Клемон Тюрпен бе задължен да покаже втори жълт на нападателя на парижани и той напусна терена. Първият такъв за Неймар бе показан само 1 минута по-рано за удар на съперников играч.

Френският шампион установи трайно владение над топката дори с човек по-малко, но сгъстената защита на Стрсбург не им позволява да стигнат до попадение. Мбапе на няколко пъти се опитва да играе по-дълго с топката, но бива моментално неутрализиран. 

ГОЛ! Натискът на парижани се овенча с успех дълбоко в добавеното време, след като отново по драматичен начин Килиан Мбапе отбеляза от наказателен удар

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума - Битшиабу, Верати, Витиня, Екитик, Маркиньос, Мбапе, Мулер, Неймар, Рамос, Руис

Страсбург: Селс, Томасон, Пърчич, Перен, Нямси, Дукур, Диара, Джику, Гамейро, Белгард, Айорк

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ е лидер във временното класиране с актив от 41 точки (43:9 голова разлика) и има аванс от 5 пред втория Ланс. Страсбург пък е на дъното и заема предпоследната 19-та позиция със сбор от едва 11 пункта (17:26).

В последната си изява преди паузата заради Мондиал 2022, отборът на Кристоф Галтие разгроми Оксер на свой терен с 5:0. Този на Жулиен Стефан пък завърши 1:1 като домакин на Лориан.

По време на Световното в Катар, двата тима играха контроли - ПСЖ победи Париж ФК с 2:1 (16.12.) и Кьови Руан с 3:1 (21.12.), а Страсбург загуби от Фейенорд с 0:1 (13.12.) и направи 1:1 с втородивизионния немски Карлсруе (21.12.).

*Лионел Меси със сигурност няма да играе днес, след като получи по-дълга почивка от клуба заради спечелената световна титла с Аржентина. Контузени са Преснел Кимпембе, Нуно Мендеш и Ренато Санчес. Килиан Мбапе и Неймар се очаква да бъдат на линия! В състава на гостите Александър Джику и Ронаел Пиер-Габриел са наказани, Нордин Кандил е с травма, а Колин Дагба е под въпрос заради проблем в прасеца!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички