Трансфер на Мбапе може да сложи край на престоя на Азар в Реал Мадрид


Трансфер на Мбапе може да сложи край на престоя на Азар в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1710 0

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе отдавна е приоритетната цел на Реал Мадрид и намерението на Флорентино Перес и борда на "Бернабеу" е да направят своя ход за френския национал още през това лято. Перес обаче ще бъде принуден да вземе някои трудни решения, за да финансира хода и да настани французина, не на последно място и по отношение на една от последните скъпи покупки на клуба - Еден Азар.

Белгийският национал пристигна на "Бернабеу" през 2019 г. срещу такса от 100 млн. евро, като добавките направиха атакуващия полузащитник най-скъпото подписване в историята на клуба. Неговата задача беше плашеща: да запълни празнотата, оставена от заминаването на Кристиано Роналдо за Ювентус. Белгиецът обаче често е преследван от контузии и пропусна повече от 40 срещи в последните два сезона.

Преследването на Мадрид към Мбапе може да сигнализира за края на кариерата в Реал Мадрид на Еден Азар, най-вече защото нападателят на ПСЖ играе на същата позиция като белгиеца. Мбапе не е склонен да бъде преместен от предпочитаното от него ляво крило. Когато Маурисио Почетино пристигна в Париж, той изложи своите идеи за тактически алтернативи на фронтовата линия и веднага срещна нежеланието на Мбапе да премине към дясното крило. Нападателят също обясни, че чувства, че потенциалът му е намален, когато играе като централен нападател и че предпочитаната му позиция е отляво.

Всичко това предполага, че Мбапе не би се съгласил да премине на "Бернабеу", освен ако не му бъде гарантирана желаната от него позиция на терена. Това би изправило треньорът Зинедин Зидан пред невероятно труден ребус за разрешаване, тъй като за позициите от двете страни на Карим Бензема се борят Винисиус, Родриго, Асенсио и Лукас Васкес.

А какво сподели бившият мениджър на парижани Томас Тухел относно бъдещите цели пред Мбапе, прочетете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички