Тактическата промяна в ПСЖ, която "отключи" Лионел Меси в най-подходящия момент


Тактическата промяна в ПСЖ, която "отключи" Лионел Меси в най-подходящия момент
Снимка: Getty Images

6342 0

Аржентинската суперзвезда на световния футбол Лионел Меси изигра доста приличен мач за ПСЖ срещу Лил и се разписа веднъж във вратата на актуалния френски шампион, добавяйки и една асистенция на сметката си (повече за този мач вижте в линка).

Новината, че Бълхата навлиза във форма със сигурност прави изключително щастлив Маурисио Почетино, тъй като отборът му се изправя срещу Реал Мадрид в първи 1/8-финал от Шампионската лига на 15 февруари.

В опит да обясни как по-точно ПСЖ намери перфектното място на Лео Меси на терена, което "отключи" потенциала му, испанското издание "Marca" акцентира върху това, че срещу Лил той не е бил на традиционната си от последните месеци и години позиция.

След пристигането си на "Парк де Пренс" Меси започна да играе най-вече в дясната половина на атаката, точно както и в Барселона, но срещу шампионите за сезон 2020/21 Почетино реши да го сложи по средата между Килиан Мбапе и Анхел ди Мария в схема на игра 4-3-3.

Това му даде много по-голяма свобода за 'себеизразяване' и Меси успя да покаже най-доброто от своята игра, а креативността на терена му донесе и една от най-високите оценки във френските медии след мача. 

Карло Анчелоти със сигурност ще трябва да обърне внимание на тази тактическа промяна при ПСЖ, завършва "Marca". Килиан Мбапе пък бе заявил след срещата, че двамата с Меси ще трябва да намерят място и за Неймар, който се очаква да се завърне след контузия точно в дните преди сблъсъка с "белия балет".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички