Лео Меси се отпуши и изведе ПСЖ до разгром над Лил


Лео Меси се отпуши и изведе ПСЖ до разгром над Лил
Снимка: Getty Images

10972 0

Пари Сен Жермен разгроми Лил като гост с 5:1. дербито на 23-тия кръг от френската Лига 1. Парижани показват атакуващ и атрактивен футбол, като голямата звезда Лионел Меси вкара втория си гол в първенството за отбора. Лео се разписа в 38-ата минута, като преодоля вратаря Иво Гърбич.

ПСЖ поведе още в 10-ата минута чрез Данило Перейра. Лил изравни бързо, като в 28-ата Свен Ботман се разписа. Въпреки това голове на Кимпембе в 33-ата минута и на Меси в 38-ата бързо върнаха аванса на столичани.

През второто полувреме Данило Перейра вкара втория си гол в 52-ата минута, а в 67-ата Килиан Мбапе доуби интригата с петия гол във вратата на Иво Гърбич.

С успеха ПСЖ е лидер в таблицата с 56 точки. Лил има 32 и е 11-ти.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Във 2-ата минута Мбапе получи извеждащ пас и стражът на Лил Гърбич излезе напред и пресече топката. Минута след това Меси комбинира с Нуно Мендеш, който обаче стреля много неточно. В 8-ата минута Лил стигна до корнер. Бен Арфа стреля след подаването и Кимпембе блокира удара.

10' - 0:1! ПСЖ поведе след като Данило перейра се възползва от груба грешка на вратаря Гърбич и откри за парижани!

В 12-ата минута Онана стреля от пряк свободен удар. Донарума спаси без особени затруднения. Четири минути след това Меси опита да изведе Ди Мария. Последният обаче не стигна до топката навреме.

В 18-ата минута Меси отправи коварен удар, който беше съвсем близо до целта. В 21-ата минута Лил организира атака и Бен Арфа стреля. Донарума изби в корнер. Свен Ботман беше много близо до гола за Лил, като стреля опасно с глава. Донарума отново се намеси.

28' - 1:1! След нов корнер на Лил Свен Ботман засече центриране на Хатем Бен Арфа и изравни резултата.

В 32-ата минута Афраш Хаикими стреля опасно и топката излезе в ъглов удар.

33' - 1:2! Лионел Меси центрира от корнер и Преснел Кимбембе отново изведе ПСЖ напред в резултата!

В 36-ата минута Тимъти Уеа стреля в долния десен ъгъл и топката му беше изчистена.

38' - 1:3! Лионел Меси получи топката в наказателното поле и финтира вратаря Иво Гърбич, за да се разпише за 3:1 в полза на ПСЖ!

В 42-ата минута Анхел ди Мария получи контузия и беше принудително заменен от Юлиан Дракслер. В края на първото полувреме Лионел Меси нацели гредата от пряк свободен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ започна втората част по-активно. Меси и Хакими опитаха да създадат атаки. В 50-ата минута Меси изведе Мбапе, чийто удар беше на сантиметри до вратата.

52' - 1:4! ПСЖ продължи да вкарва и Данило се разписа за втори път в двубоя. Ленадро Паредес изведе португалеца, който прати топката в долния ляв ъгъл.

Килиан Мбапе и Данило продължиха да обстрелват противниковата врата. 13 удара срещу 5 към 58-ата минута на двубоя.

Лил опита да отговори и в 60-ата минута Джонатан Бамба се озова сам срещу Джанлуиджи Донарума. Италианският вратар спаси с върха на пръстите си. В 63-ата Паредес опита да стреля отдалеч и изстрелът му мина в аут.

65' - 1:5! Разгромът за Лил стана пълен, след като Килиан Мбапе се разписа след удар от границата на наказателното поле.

В 75-ата минута Преснел Кимбепмбе получи контузия и беше принудително заменен от Тило Керер. Маркиньос стреля от воле в 80-ата минута, но топката мина над вратата. В 85-ата Бамба стреля прекалено силно и ударът излезе в аут.

СЪСТАВИ

Лил: Гърбич, Ботман, Фонте, Челик, Гудмунсон, Онана, Андре, Бамба, Тимоти Уеа, Бен Арфа, Дейвид

ПСЖ: Донарума, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Нуно Мендеш, Паредес, Верати, Данило, Меси, Ди Мария, Мбапе

ПРЕДИ МАЧА

За Лил отсъстват трима футболисти. Бразилецът Жардим Лекува травма във врата и няма да вземе участие. Аут са и голмайсторът на отбора Бурак Йълмаз, както и португалският халф Шека.

Проблемите пред Маурисио Почетино обаче са доста по-големи. Абду Диало и Идриса Гуейе играят за Сенегал на Купата на африканските нации. С различни контузии са Андер Ерера, Мауро Икарди, Кейлор Навас, Неймар, Серхио Рамос и Жоржиньо Вайналдум. Под въпрос е Лейвин Курзава.

ПСЖ отпадна от Купата на Франция от Ница след изпълнение на дузпи и ще се фокусира върху представянето си в Лига 1 и Шампионска лига. През октомври столичани успяха да прекратят негативната серия срещу този съперник и спечелиха с 2:1. Преди това Лил спечели две срещи с 1:0, а в началото на 2021 г. ПСЖ отстрани Лил за Купата след успех с 3:0.

Коефициентите за двубоя вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички