Две различни медии: ПСЖ се разделя с Почетино в края на сезона


Две различни медии: ПСЖ се разделя с Почетино в края на сезона
Снимка: Getty Images

1772 0

Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино вероятно ще напусне клуба през лятото, информира журналистът Абдел Булма. Според него ръководството на парижани е уведомило 49-годишния наставник, че в края на сезона сътрудничеството между тях ще бъде прекратено.

Според Булма от ПСЖ са искали да уволнят аржентинеца още през зимата, но това не се е случило заради отказа на Зинедин Зидан да поеме тима. По същото време се появи твърдение, че френската легенда не е поел ПСЖ все още, тъй като на тима му предстои двубой срещу бившия му тим Реал Мадрид. Сблъсъкът е в плейофите на Шампионска лига.

Същевременно, "Foot Mercato" пише, че Почетино иска да напусне клуба. Той е бил готов да си тръгне още преди няколко седмици, ако клубът е съумял да му намери заместник. Той е искал да поеме Манчестър Юнайтед още през януари.

Изданието пише още, че наставникът се е уморил от ПСЖ и вече говори пред обкръжението си, че в края на сезона ще си тръгне от френската столица. Умората на Почетино е както от спортна гледна точка, така и от случващото се около клуба.

Бившият мениджър на Тотнъм изпитва натиск и има проблеми със спортния директор Леонардо. Твърди се, че тази зима той е искал клубът да привлече Танги Ндомбеле и е считал сделката за осъществима, но в крайна сметка играчът остана в Лион.

Почетино е начело на парижкия гранд от една година. Под негово ръководство тимът изгуби битката за титлата срещу Лил и отпадна от Шампионска лига в полуфиналите, но спечели Купата и Суперкупата на Франция. Ето къде може да се озове той след раздяла с ПСЖ. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички