Шампионска лига няма да реши бъдещето на Килиан Мбапе, ако поднови с ПСЖ ще е за дълго


Шампионска лига няма да реши бъдещето на Килиан Мбапе, ако поднови с ПСЖ ще е за дълго
Снимка: Getty Images

877 0

ПСЖ може да претърпи още една разочароваща кампания в Шампионска лига и тази сряда (13.12) да изпадне в Лига Европа. Те играят за класиране в елиминационната фаза срещу Борусия Дортмунд. Мачът обаче няма да е никак лесен, тъй като техните съперници се нуждаят поне от равенство, за да завършат на първо място в групата.

"Всемогъщият" ПСЖ може да пропусне Шампионска лига през декември. Това би било огромен шок за отбора, трениран от Луис Енрике. И тук, както почти винаги, идва името на Килиан Мбапе и неговото бъдеще.

От какво зависи бъдещето на Килиан Мбапе?

Още: Без повече компромиси: Ясна е крайната дата, до която Реал Мадрид чака отговор от Килиан Мбапе

Шампионска лига е важна за Мбапе, но не тя ще определи бъдещето му

Според информация, публикувана от "L'Equipe", бъдещето в Париж на капитана на Франция, който има договор до 30 юни, не зависи от това дали ПСЖ ще продължи в Шампионска лига. Ако парижани изпаднат в Лига Европа в сряда, това няма да означава, че Мбапе ще напусне "Парк де Пренс" през лятото.

 "Ако свързвах бъдещето си с Шампионската лига и не уважавах клуба, отдавна да съм си тръгнал! Тук съм, много съм щастлив и за момента не мисля за нищо освен да направим ПСЖ щастлив", каза френската суперзвезда след отпадането миналата година на 1/8-финалите от Байерн Мюнхен.

"L'Equipe" подчертава, че ако той се съгласи да удължи договора си, това ще бъде за дълъг период, а не за две години, както миналия път. Мбапе никога не е крил факта, че основната му цел е да спечели Шампионска лига с ПСЖ. Привързаността му към парижкия клуб е свързана с наличието на добър проект, а не толкова с краткосрочни резултати. Ясно е, че големият фаворит за привличането му е Реал Мадрид, но от клуба вече са поставили крайна дата пред Мбапе. Вече няколко пъти имаше разминавания и изглежда, че няма да го чакат вечно.

Още: Килиан Мбапе все още е опция №1, но Реал Мадрид има перфектния резервен план?

ПСЖ не се отказва и готви 3 причини, за да разубеди Килиан Мбапе за Реал Мадрид

Окончателно: Има ли Ливърпул наистина интерес да спре Реал Мадрид за Килиан Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички