ПСЖ не се отказва и готви 3 причини, за да разубеди Килиан Мбапе за Реал Мадрид


ПСЖ не се отказва и готви 3 причини, за да разубеди Килиан Мбапе за Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1545 0

Докато нарастват медийните спекулации, че Реал Мадрид може да обмисли трансфер на Ерлинг Холанд, Пари Сен Жермен продължава да измисля причини, с които да убеди Килиан Мбапе да остане в клуба.

На Мбапе е позволено да обсъди условията, с който клуб пожелае точно след 27 дни, а Реал Мадрид е голям фаворит за неговия подпис. Въпреки това от ПСЖ не се отказват от надеждата да го убедят да остане в Париж след края на настоящия му договор през 2024 годината. А намесата на името на Холанд вдъхва още надежди за парижани.

Няколко причини от ПСЖ

Два са начините, по които ще се опитат да променят мнението на Мбапе за трансфер и те са свързани с историята, която може да напише във Франция. Единият е с Олимпиадата в Париж през 2024 година - в края на юли/август, като ПСЖ няма да постави никакви пречки по пътя му да играе за националния отбор. Клубовете трябва да се съгласят да пуснат играчи за Олимпиадата, а те могат да имат само трима над 23 години. А Мбапе отчаяно иска да поведе отбора си до злато в родния си град.

Второ, Мбапе току-що вкара своя 179-и гол в Лига 1, което го оставя на 120 по-малко от рекорда, който в момента принадлежи на Делио Оннис, който е играл през 70-те и 80-те години на миналия век. Това ще изисква още няколко сезона за Мбапе, който сега е на 24, отбелязва "AS".

В крайна сметка, перспективата да стане първият играч, донесъл Шампионска лига в Париж, е може би най-големият мотивационен инструмент, който могат да приложат в разговорите си с Мбапе. Само Олимпик Марсилия някога е постигал европейски триумф на най-високо ниво от Франция. Наскоро Ливърпул се отказа от намерението си да привлече френската звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички