ПСЖ загря за Ювентус с класика срещу носителя на Купата (ВИДЕО)


ПСЖ загря за Ювентус с класика срещу носителя на Купата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2855 0

Пари Сен Жермен не допусна грешка при гостуването на носителя на Купата на Франция за миналия сезон - Нант, и спечели с класически резултат от 3:0. Двата тима се срещнаха преди броени седмици и тогава парижани спечелиха с 4:0 за Суперкупата на Франция, но днес Килиан Мбапе на два пъти и Мендеш направиха разликата в срещата.

По този начин "принцовете" остават на първа позиция във временното класиране с 16 точки от 4 кръга, като с толкова е и големият съперник на столичани - Олимпик Марсилия.

Срещата започна с размяна на опасни положения, като първо домакините обстреляха противниковата врата в десетата минута, Донарума се опита да реагира, но топката профуча покрай напречната греда. След четвърт час от началото на срещата Данило отговори, но стрелбата бе парирана. 

Така след още три минути се стигна и до първото попадение в срещата. Чудесна игра от Лео Меси завърши с центриране към Килиан Мбапе, който преодоля Албан Лафон с брилянтен удар в горния десен ъгъл за 1:0.

В 20-ата минута аржентинската легенда можеше да удвои, но не го стори, а след четири минути Фабио бе изгонен с директен червен картон.

През втората част натискът на гостите не спадна и дори донесе нови две попадения. В 54-ата минута чудесна комбинация между Меси и Мбапе завърши с попадение, което означаваше, че това е втори гол за французина и втора асистенция за аржентинеца в срещата.

До края на срещата парижани изпуснаха цели четири чисти положения, което означава, че резултатът можеше да е ужасяващ за домакините. Все пак се стигна и до класически резултат, оформен от Нуно Мендеш в 68-ата минута. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички