Галтие обяви, че се радва за Мбапе, но и разкри на каква се надява за Неймар


Галтие обяви, че се радва за Мбапе, но и разкри на каква се надява за Неймар
Снимка: Getty Images

1644 0

Новият наставник на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие бе представен на специална пресконференция във френската столица. Досегашният наставник на Ница наследи на поста уволнения Маурисио Почетино, като парафира с "принцовете" за две години.

В неговия щаб влизат асистентите Тиери Олексяк и Жоао Сакраменто, кондиционните треньори от Испания Педро Гомес и Алберто Пиернас, както и видео анализаторът Исидре Гомес Мадир. Новият старши треньор не пропусна да коментира въпросителните около големите звезди на клуба, както и футболистите, с които разполага.

"Неймар е един от най-добрите футболисти в света, кой треньор не го иска? Имам ясна идея за това какво да очаквам от него. Не съм се срещнал още с него, но искам да остане", заяви Галтие.

"Като френски треньор бях щастлив, че Мбапе остава. Знам какво иска от отбора. Той е талантлив и млад играч, върху когото не трябва да се внася допълнително напрежение", коментира наставникът.

"Ще се срещна с двамата вратари. По принцип имам номер 1 и номер 2. За мен, а и за тях е по-лесно да знаят каква е ролята им в тима", уточни треньорът.

"Мисля, че групата футболисти, с които ще работя, трябва да бъде намалена. Няма смисъл да остават футболисти, които почти няма да играят. Те няма да са щастливи. Ще се опитаме да направим оптималния състав, за да могат всички да участват", завърши Галтие.

Ето какво още каза специалистът!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички