ПСЖ търси раздялата с Почетино, но това ще струва твърде скъпо


ПСЖ търси раздялата с Почетино, но това ще струва твърде скъпо
Снимка: Getty Images

1647 0

Тъмни облаци са “надвиснали“ над Маурисио Почетино и екипа му, след като ПСЖ за поредна година не триумфира в Шампионска лига, като отпадна на осминафиналите от Реал Мадрид. Въпреки че отборът събра Меси, Неймар и Мбапе, той записа 4 загуби в последните си 6 мача, като преди това през януари отпадна и от Купата на Франция. Така Почетино е напът да спечели само първенството, където тимът води убедително с 12 точки пред вечния съперник – Марсилия.

Аржентинецът се завърна като треньор на “Парк де Пренс” в началото на миналата година, но уволнението му в близко бъдеще изглежда по-сигурно от всякога. Почетино вече бива спряган за Манчестър Юнайтед, за който се смята, че има дългогодишен интерес към бившия треньор на Тотнъм, но въпреки всичко евентуално уволнение би струвало скъпо на ПСЖ.

50-годишният бивш футболист на парижани е обвързан с треньорски договор до 2023 г., което означава, че остават около 12 месеца, преди изтичането на споразумението. Предвид оставащото време, L’Equipe съобщава, че 20 милиона евро ще струва на ПСЖ да се раздели с целия треньорски екип. Сумата включва 15 милиона евро компенсация за Почетино, докато четиримата му асистенти ще си разделят 5 милиона евро.

Съобщава се, че Хесус Перес, дясната ръка на Почетино, работи за 80 000 евро на месец, докато Мигел Д’Агостино и Тони Хименес печелят по 50 000 евро, а Себастино Почетино – синът на Маурисио – се задоволява с 20 000 евро. Запознати твърдят, че катарските собственици съжаляват, че са предложили удължаване на договорите на треньорския екип, защото първоначално сключената сделка през януари 2021 г. е щяла да продължи едва до лятото на 2022 г.

Настоящият шеф на Челси Томас Тухел, чието напускане осигури поста на Почетино, получи между 7-8 милиона евро компенсация, докато Лоран Блан си тръгна с 22 милиона евро през юни 2016 г.

Почетино е безспорно най-платеният треньор във френския футбол, като основната му заплата е три пъти по-висока от тази на основните му съперници Хорхе Сампаоли и Кристоф Галтие, които печелят около 330 000 евро на месец, съответно в Марсилия и Ница. Аржентинецът би бил най-високоплатеният треньор и в Германия, където Юлиан Нагелсман заработва 666 000 евро на месечна база в Байерн Мюнхен.

Почетино обаче не би могъл да се сравнява с Пеп Гуардиола и Юрген Клоп, които печелят повече като мениджъри на Манчестър Сити и Ливърпул. Диего Симеоне е първи в тази битка, като според някои данни, сънародникът на Почетино си заработва по 3,33 милиона евро на месец.

Мнозина обвиниха аржентинския специалист, че не може да се справи със звездната съблекалня, която се заформи и че ключовите футболисти имат твърде сериозно влияние върху тактиките му. Наскоро пък излезе любопитна информация за една от тях - Неймар, който е бил на ръба на алкохолизма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички