ПСЖ разгромен от Монако, но защо Лео Меси не бе в групата?


ПСЖ разгромен от Монако, но защо Лео Меси не бе в групата?
Снимка: Getty Images

3435 0

Лео Меси не бе включен в плановете на Маурисио Почетино за гостуването на ПСЖ на "Стад Луи II" срещу отбора на Монако. Защо легендарният аржентински нападател не попадна в групата на парижани за мача? Това не се случва за първи път, а спекулациите не закъсняха. Най-често разпространяваните слухове са за лични проблеми между треньора на парижани и 7-кратния носител на Златна топка.

Предвид наглед огромната си преднина и липса на конкуренция, ПСЖ пристигна в неделя на Стад Луи II с мисълта за нова голяма крачка в посока титлата. След 29 мача, разликата спрямо втория е 15 точки, докато от другата страна Монако се бори за място в европейските клубни турнири.

Защо Меси не попадна в плановете на Почетино?
Той е част от седемте играчи, които не успяха да намерят място в групата на парижани. Двама от тях – Серхио Рамос и Анхел Ди Мария, отсъстват поради контузии. От ПСЖ дадоха информация за всеки от липсващите си играчи. Липсата на аржентинската суперзвезда бе оправдана с настинка, с която нападателят се бори в последните три дни.

Колко дълго се очаква Меси да отсъства от състава на парижани?

Няма данни за това как протича възстановяването на аржентинеца. Със сигурност завръщането му на френска земя ще се случи след 3-ти април, като до тогава пред Аржентина предстоят квалификации за Световното срещу Венецуела и Еквадор. 
В първия си сезон с екипа на парижани, Меси пропуска цели 11 мача поради контузии и здравословни проблеми. Той изиграва едва 26 мача във всички надпревари, което и обяснява лошата статистика на нападателя - 7 гола и 11 асистенции. 

Междувременно Монако разгромни ПСЖ с 3:0 и задълбочи кризата при парижани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички