ПСЖ се готви да "взриви" трансферния пазар за основен футболист на Манчестър Сити


ПСЖ се готви да "взриви" трансферния пазар за основен футболист на Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

2410 0

ПСЖ има желание да привлече офанзивния полузащитник на Манчестър Сити Бернардо Силва. Според френското издание "Le10sport" грандър от Лига 1 иска да подпише с португалския национал и може да се възползва от неговата освобождаваща клауза, която се равнява на 50 милиона паунда.

Силва обратно в Лига 1?

Силва има известен опит в Лига 1, след като прекара три сезона в Монако. Той се премести в Сити през 2017 година и оттогава се превърна в важна част от отбора на Хосеп Гуардиола, който установи пълна доминация във Висшата лига. Той има 34 гола и 37 асистенции в 204 мача за "гражданите".

29-годишният футболист се откроява със своята универсалност. Той може да играе както в халфовата линия, така и в нападение. За 50 милиона паунда той може да се окаже ценно допълнение към отбора на ПСЖ, който е в процес на "освежаване" на отбора си след напускането на Лионел Меси и Неймар през лятото.

Въпреки това, Силва временно сложи край на слуховете за напускане на "Етихад", след като се обвърза със Сити за още една година през миналия месец, а това ще го задържи на "Етихад" до 2026-а. Припомняме, че пък по-рано Барселона имаше сериозен интерес към привличането на португалския футболист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестърското дерби е било причината за краха в отношенията между Пеп и Кансело.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички