От любимец в персона нон грата: Дербито на Манчестър е развалило отношенията между Гуардиола и Жоао Кансело


От любимец в персона нон грата: Дербито на Манчестър е развалило отношенията между Гуардиола и Жоао Кансело
Снимка: GettyImages

4153 0

В Барселона на този етап със сигурност са доволни от Жоао Кансело и трансфера му под наем, след като отбеляза два гола и асистира веднъж в първите си три старта като титуляр. Португалският защитник е в добра форма и дава много възможности пред Шави около постройката на тима.

Отчасти причината да успеят да го привлекат е заради разпадането на отношенията му с Хосеп Гуардиола. Въпреки че нито един от двамата не е признавал спор, в рамките на шест месеца той се превърна от важен играч в персона нон грата. Първо беше даден под наем на Байерн Мюнхен през януари, а след това през лятото отиде на "Камп Ноу".

От любимец в нежелан

"Radio Catalunya" разкрива и причината за разрива в отношенията им. Според тяхната информация всичко е започнало на дербито на Манчестър, което Манчестър Сити загуби с 2:1 миналия януари. Тогава Гуардиола е видял нещо, което не му хареса от Кансело.

Следващия мач той беше сменен с Рико Люис, който се представи добре при победата с 4:2 над Тотнъм, а същият бе на линия и за победата с 3:0 над Уулвърхемптън в следващия мач. В четвъртия кръг на ФА Къп Кансело остана на резервната скамейка и, след като е чул коментарите и видял поведението на Кансело, то Гуардиола казал на директорите в клуба, че не го иска в съблекалнята.

Барселона се надява да си осигури подписа му следващото лято, като вече има предвид цената. На този етап той ще бъде на 30 и ще му остават още три години от сделката със Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички