Кой и защо? Изгонването на Лео Меси и Неймар от ПСЖ било дълго планувано?


Кой и защо? Изгонването на Лео Меси и Неймар от ПСЖ било дълго планувано?
Снимка: Getty Images

2017 0

Ръководството на ПСЖ е планирало да разкара двете си суперзвезди - Лео Меси и Неймар, много преди това да се случи. Намеренията на шефовете били пряко свързани с оставането на Килиан Мбапе, пише "ESPN". 

Причината

От информацията става ясно, че спортният директор на парижани - Луис Кампос, лично е предявил желание клубът да се раздели с двамата южноамериканци. Това той пожелал дори преди президента Насер Ал-Хелайфи, а причина били слабите резултати, желанието за промяна, както и опитите да бъде съхранен Мбапе

Какво се случи?

Легендарният аржентинец се присъедини като свободен агент към Интер Маями това лято, след като договорът му с "принцовете" изтече. Бразилският му колега от своя страна приключи 6-годишното си приключение на "Парк де Пренс" и се насочи към саудитския Ал Хилал.

Последните дни на дуото във Франция бяха изпълнени от редица скандали между тях, ръководството и феновете на отбора. Освен това, Кампос бе поставен и под допълнително напрежение покрай ситуацията с Килиан Мбапе.

Голмайсторът бе съвсем близо до това да се присъедини към Реал Мадрид миналото лято. Той все пак остана в последния момент, но с края на сезона въпросът отново бе на дневен ред. 24-годишният състезател отказа да поднови контракта си и ако това продължи, ще бъде свободен агент идното лято.

В ПСЖ готвят кардинални промени в редиците си с Луис Енрике начело. Тимът се подсили с Гончало Рамос, Усман Дембеле и Милан Шкриняр. Същевременно легенди като Марко Верати и Серхио Рамос също си тръгнаха.

А как оцени шансовете за Мбапе на "Сантяго Бернабеу" шефът на Ла Лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички