Пред Байерн, ПСЖ и Сити: Левски е най-доминиращ в света - друг БГ тим е втори


Пред Байерн, ПСЖ и Сити: Левски е най-доминиращ в света - друг БГ тим е втори
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

3297 0

Престижната футболна обсерватория CIES излезе с много любопитен материал в днешния ден (27.09). На официалния ѝ сайт българският Левски бе поставен на първо място в категория, озаглавена "Най-доминиращите клубове по света".

"432-рите седмични публикации на CIES футболна обсерватория използва данните от партньорите ни от Wyscout, за да покаже клубовете, които са доминирали най-много над опонентите си в 69 първенства по света.

Класирането е направено на основата на средните показатели спрямо тези на съперниците по четири фактора: изстрели, изстрели в наказателното поле, подавания и подавания в третината на опонента" - започва материалът.

Как Левски и Лудогорец изпревариха всички в Европа: Байерн, ПСЖ, Манчестър Сити и останалите

Първите два отбора в подреждането са български - Левски (със среден показател от 3,31) и Лудогорец (3,26). Друг балкански тим допълва топ 3 в лицето на Цървена звезда (2,99). Важно уточнение е, че се взимат предвид единствено срещите в местния шампионат до момента на изследването (за Левски са 9, за Лудогорец - 7).

"Левски оглавява таблицата, следван от друг български отбор Лудогорец. Най-високо класирани от звездните тимове от топ 5 първенствата на Европа са Байерн Мюнхен (6-и), Наполи (8-и), ПСЖ (9-и), Манчестър Сити (14-и) и Барселона (18-и)" - посочва изданието.

Извън Европа с най-добри показатели са два тима от Саудитската професионална лига. Ал Хилал е на 15-ата позиция, докато Ал Насър с Кристиано Роналдо заема 19-о място, точно зад Барселона.

Новината несъмнено ще зарадва привържениците на двата български тима. По-рано през деня феновете на Левски имаха нов повод за радост покрай Гунди и филма за него (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички