Разгром! Монако се подигра с трагичен ПСЖ


Разгром! Монако се подигра с трагичен ПСЖ
Снимка: Getty Images

6527 0

Монако буквално се подигра и разгроми само с 3:0 звездния отбор на ПСЖ в среща от 29-ия кръг на Лига 1 и продължава битката за местата, осигуряващи излаз в евротурнирите. Суперзвездата на парижани Лионел Меси е с грип и не взе участие в сблъсъка на „Стад Луи II“, а без него съотборниците му съвсем не успяха да се противодействат на напористите монегаски.

Успехът за домакините донесоха Уисам Бен Йедер, който вкара две от попаденията, като едното реализира от дузпа и резервата Кевин Фоланд. Френският нападател вкара 16-ия си гол от началото на сезона в 25-ата минута, а германецът се разписа в 68-ата минута. Йедер вкара втория си гол от дузпа в 84-ата минута, а наказателният удар бе спечелен от Фоланд.

ПСЖ изигра трагичен мач и парижани могат да се радват, че не загубиха още по-катастрофално. Монако нанесе четвъртото поражение на звездния тим от "Парк де Пренс" от началото на сезона и трето в последните 6 мача в Лига 1.

Хората на Маурисио Почетино остават на върха с 65 точки, въпреки че провалите им следват един след друг. Засега преднината им пред втория Марсилия продължава да е 15 точки. Монако на Филип Клеман се изчаки до 7-ата позиция с 44 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Стад Луи II“ започна динамично. В редиците на гостите го няма Лионел Меси. Суперзвездата на ПСЖ е с грип и остана извън състава. Монегаските пробваха да натиснат в първите минути.

Не след дълго опасностите пред вратата на Донарума заваляха. Първо Желсон Мартинш не успя да засече топката в малкия пеналт, а в 5-ата минута Фофана пробва рефлекса на италианския страж.

В 10-ата минута Жан Лукас направи непростим пропуск. Бен Йедер се възползва от грешка на Паредес и цъкна топката към съотборника си, който се освободи около точка на дузпата, но не успя да порази целта. В последния момент провинилият се играч на гостите успя да избие в корнер.

По-агресивната игра на монегаските не спира, а гостите почти не преминават центъра на терена.

Донарума прояви рефлекс и в 21-ата минута след удар на Лукас, а обръчът пред вратата му продължава да се затваря.

ПСЖ отправи първия си точен удар в 24-ата минута. Неймар стреля слабо в ръцете на Нюбел.

Логичното се случи само минута по-късно, когато Висам Бен Йедер откри резултата. Той се възползва от грешка в състава на гостите и след асистенция на Фофана матира отблизо Донарума с удар с пета – 1:0

В 36-ата минута домакините едва сами не свършиха работата на ПСЖ. Защитник на Монако върна топката към вратаря Нюбел на голлинията, а германецът с огромна мъка изкара топката с крак в корнер.

Канонадата пред вратата на ПСЖ продължи и Донарума извади пореден коварен удар Фофана.

Малко преди почивката гостите създадоха най-чистото си положение, но Нюбел се справи с диагоналния шут на Хакими.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

След антракта гостите се поактивизираха. В 51-ата минута Мбапе направи фрапантен пропуск. Той получи подарък в пеналта от Бадиашил, освободи се от защитник, но в последния момент Нюбел го блокира.

В тези минути атаките се редуваха и към двете врати, а набезите на ПСЖ станаха все по-опасни. Очаквано най-активен за парижани е Килиан Мпабе.

Монако нанесе втория си съкрушителен удар в 68-ата минута, когато резервата Кевин Фоланд вкара за 2:0. Рубен Агилар го намери в пеналта и той почти от легнало положение прати топката в мрежата на Донарума.

След гола гостите се хвърлиха по-масирано в атака. В 73-ата минута Нюбел спаси силен шут на Хакими.

В 80-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Кимпембе срещу откъсващия се Фоланд. Зад топката застана Бен Йедер, който все пак прати топката в мрежата, въпреки добрата намеса на Донарума - 3:0.

До края ПСЖ нямаше сили да стигне поне до почетно попадение.

Стартови състави:

Монако: Нюбел, Агилар, Дизази, Бадиашил, Енрике, Лукас, Фофана, Чуамени, Мартинс, Головин, Бен Йедер

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш, Верати, Данило, Паредес, Вайналдум, Мбапе, Неймар

Монако - ПСЖ по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за мача!

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Монако е на девето място във временното класиране с актив от 41 точки и голова разлика 40:30. ПСЖ пък продължава да бъде лидер с 65 пункта (59:24) и има огромен аванс от цели 15 преди втория Олимпик Марсилия. До края на сезона остават точно 10 кръга!

През седмицата Монако отпадна на 1/8-финалите в Лига Европа от Брага (Португалия) след общ резултат 1:3, а преди това тимът загуби гостуването си на Страсбург с 0:1. Футболистите на Маурисио Почетино успяха да победят Бордо у дома си с класически резултат на 13 март и прекъснаха серията си от две поредни загуби - от Реал Мадрид и от Ница. 

В днешната среща ПСЖ ще бъде без една от трите си звезди - Лионел Меси (вижте причината в линка).

*Първият сблъсък между двата отбора от есенния дял на Лига 1 завърши 2:0 за ПСЖ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички